Названо шість компактних смартфонів з діагоналлю менше 6 дюймів

Якщо ви не любите смартфони-лопати, які ледь поміщаються в руці, і шукаєте невеликий гаджет - ці моделі вам сподобаються.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В останні роки простежується чітка тенденція щодо збільшення дисплеїв смартфонів. На ринку вже складно знайти гаджети з діагоналлю екрана нижче за 6 дюймів, а 6,5-дюймові смартфони стали справжнім стандартом галузі. При цьому подібні пристрої не набагато більші застарілі моделі з маленькими дисплеями. Подібне стало можливим завдяки більш тонким рамкам, відсутності «чілок» та «підборіддя» з фізичними кнопками.

Тим не менш, є ще багато людей, які віддадуть перевагу використанню гаджету з невеликим екраном і компактним корпусом, а не 7-дюймової лопати, нехай і з тонкими рамками. Саме для них ми і склали список найкращих компактних смартфонів 2021 з діагоналями екранів менше 6 дюймів.

ZTE Blade A3 2020 NFC

  • Екран: 5,45 дюйма, роздільна здатність 1440х720 пікселів
  • Процесор: Unisoc SC9832E

Найдоступніша модель в нашій добірці має діагоналлю 5.45″ і роздільну здатність 1440×720 пікселів. При цьому смартфон має досить широкі рамки під і над дисплеєм, так що його розмір досягає 70.9×146.1×9.5 мм, а вага – 160 г. Так як це не тільки компактний, а й бюджетний гаджет, його характеристики задовольнять тільки невибагливого користувача: одна камера з дозволом 8 Мп, 1 Гбайт оперативної та 32 Гбайт вбудованої пам’яті, базовий процесор Unisoc SC9832E і акумулятор 2600 мАг.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однак це модель 2020 року – вона працює на все ще актуальному Android 9.0 і навіть оснащена NFC для безконтактних платежів. Також смартфон має слот для двох сим і підтримку 4G LTE. Купити ZTE Blade A3 2020 NFC можна від 5800 рублів. За смартфон із NFC – зовсім небагато.

HUAWEI Y5p

  • Екран: 5,45 дюйма, роздільна здатність 1440х720 пікселів
  • Процесор: Mediatek Helio P22

Це один із найкомпактніших і недорогих смартфонів HUAWEI, які можна знайти у продажу. Дуже невеликий 5,45-дюймовий IPS-дисплей смартфона має роздільну здатність 1440х720 пікселів. Однак, як і всі бюджетні гаджети, цей пристрій використовує широкі рамки зверху та знизу від екрану, через що його розміри виглядають вже не такими симпатичними – 146,5 х 70,94 х 8,35 мм.

За продуктивність смартфона відповідає простенька однокристальна система Mediatek Helio P22 у компанії з 2 Гбайт оперативної та 32 Гбайт вбудованої пам’яті. Основна камера тільки одна – вона має 8-Мп роздільну здатність. Для відеодзвінків та селфі в ньому встановлено фронтальну 5-Мп камеру, а акумулятор гаджета має ємність 3020 мАг. Головне ж, що варто знати потенційним покупцям смартфона – тут немає підтримки сервісів Google, що може бути не завжди зручним.

Redmi 6

  • Екран: 5,45 дюйма, роздільна здатність 1440х720 пікселів
  • Процесор: Mediatek Helio P22

Цей недорогий і компактний смартфон певною мірою нагадує HUAWEI Y5p. Він використовує такий же чіпсет Mediatek Helio P22 і оснащується 5,45-дюймовим дисплеєм з роздільною здатністю 1440х720 пікселів, але багато інших характеристик смартфона виглядають набагато цікавішими. Це і збільшений до 3 Гбайт об’єм оперативної пам’яті, і подвійна задня камера з 12- та 5-Мп сенсорами та горезвісна підтримка сервісів Google, якій позбавлена ​​розробка HUAWEI.

У той же час, смартфон має вдвічі менший обсяг вбудованої пам’яті та акумулятор на 3000 мАг, а його розміри нехай небагато, але більші, ніж у HUAWEI Y5p – 147,5 х 71,5 x8,3 мм. Та й ціна гаджета трохи вища – 3000 гривень.

Google Pixel 3

  • Екран: 5,5 дюйма, роздільна здатність 2160×1080 пікселів
  • Процесор: Snapdragon 845

Це далеко не найсвіжіший гаджет у нашій добірці хороших смартфонів із діагоналлю до 6 дюймів, але він потрапив до неї абсолютно заслужено. Пристрій не тільки компактніший за HUAWEI Y5p, але й відрізняється помітно більш цікавими характеристиками. Чого тільки варта колись флагманська однокристальна система Snapdragon 845, можливостей якої досі достатньо для більшості сучасних ігор на високих налаштуваннях графіки.

Додайте до цього стікову операційну систему Android без будь-яких програмних оболонок, якісний 5,5-дюймовий OLED-дисплей з роздільною здатністю 2160×1080 пікселів і дуже непогану 12,2-Мп камеру з оптичною стабілізацією зображення, і ви отримаєте відмінний смартфон для любителів . Є тут і шанований багатьма росіянами NFC-чіп для безконтактних платежів.

Смартфон Google отримав 4 Гбайт оперативної пам’яті, внутрішній накопичувач на 64 Гбайт та акумулятор ємністю 2915 мАг із зарядкою через симетричний роз’єм USB Type-C.

ASUS Zenfone 8 ZS590KS

  • Екран: 5,9 дюйма, роздільна здатність 2400х1080 пікселів
  • Процесор: Snapdragon 888

ASUS Zenfone 8 важко вдалося поміститися в поставлені нами для компактних смартфонів рамки «до 6 дюймів». Втім, незважаючи на набагато більшу діагональ екрану, ніж у багатьох інших смартфонів у нашому топі, цей гаджет виявився помітно компактнішим за більшість з них. Все завдяки тому, що він відноситься до повноцінних флагманів і пропонує 5,9-дюймовий AMOLED-дисплей з роздільною здатністю 2400х1080 пікселів та дуже тонкими рамками. Завдяки їм корпус смартфона має розміри лише 148 x 68,5 х 8,9 мм.

За продуктивність смартфона відповідає сучасний флагманський чіпсет Snapdragon 888, що працює в компанії з 16 Гбайт оперативної та 256 Гбайт вбудованої пам’яті. А цього вистачить для будь-яких завдань, з якими може зіткнутися смартфон. Дуже непогано виглядає і дует задніх камер пристрою: основний 64-Мп сенсор з оптичною стабілізацією та 12-Мп ширококутна камера. Його акумулятор має ємність 4000 мАг та підтримує швидку зарядку Qualcomm Quick Charge 4.

Головний мінус смартфона в тому, що це один з найдорожчих гаджетів у нашому топі: його можна купити за 18 тисяч гривен. Хоча подібний компактний смартфон з гарною камерою та батареєю та такими цікавими характеристиками просто не може коштувати мало.

iPhone 13 mini

  • Екран: 5,4 дюйма, роздільна здатність 2340х1080 пікселів
  • Процесор: Apple A15 Bionic

Якщо ASUS Zenfone 8 був просто дорогим, то iPhone 13 mini – це дуже дорогий смартфон вартістю понад 25 000 гривень. Втім, від продукції Apple іншого і не очікувалося, а сам смартфон вигідно виділяється невеликим 5,4-дюймовим OLED-дисплеєм Super Retina XDR з роздільною здатністю 2340х1080 пікселів та своїми надмалими розмірами 131,5 х 64,2 х 7,4 мм. Компактніше його у нашій добірці немає нічого.

При цьому висока вартість гаджета компенсується надзвичайно якісним та яскравим екраном, надпродуктивним чіпсетом Apple A15 Bionic та набором із двох 12-Мп камер: ширококутної та надширококутної. Одним словом, це найкращий компактний смартфон для шанувальників екосистеми iOS. Він підтримує безконтактні платежі через NFC, має функцію швидкого бездротового заряджання потужністю 15 Вт і технологію Face ID для розблокування по обличчю.

Разом

Багато виробників вже давно припинили випускати смартфони з діагоналлю екрану менше 6 дюймів, а більшість таких рідкісних гостей на ринку відноситься до бюджетних рішень зі слабкими характеристиками, які підходять, хіба що, для дзвінків і спілкування в месенджерах. Тим не менш, з кожного правила є свої винятки, і в нашій добірці є кілька дуже гідних маленьких смартфонів з топовими характеристиками.

Причому головна перевага таких гаджетів не стільки в їхніх можливостях, скільки в тонких межах навколо дисплея. Не дарма саме вони опинилися серед найменших гаджетів у сьогоднішній добірці, а нещодавно випущений купертиновцями iPhone 13 Mini взагалі пропонує просто неймовірно компактні розміри.

Проблема в тому, що тенденція до збільшення розмірів екранів смартфонів виникла не на порожньому місці, і iPhone mini – яскравий приклад. Попереднє покоління цього гаджета виявилося одним із найнепопулярніших смартфонів в асортименті Apple і, за чутками, вже наступного року нам навряд чи варто чекати на вихід наступника iPhone 13 Mini. А, значить, любителі смартфонів з невеликими екранами, що залишилися, можуть бути ще більше обмежені у виборі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.