Чи потрібно «розгойдувати» акумулятор після придбання нового смартфона

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

За словами експерта, це не більш ніж міф — для нових літій-полімерних батарей, встановлених у сучасних пристроях, це міф.

Реклама

Це ж стосується і заряджання «надміри», коли телефон зарядився до 100%, але зарядний пристрій не відключений від електрики. Як зазначив експерт, у сучасних пристроях встановлено контролер заряду, тому навіть якщо на дисплеї написано, що зарядка триває, насправді батарея вже не заряджається.

Експерт також торкнувся і теми множинної зарядки, коли батарея заряджається не відразу до 100%, а кілька підзарядок. І тут сучасні батареї можуть витримати 500 таких циклів.

Також експерт пояснив безпеку швидкого заряджання для батарей. Він сказав, що при швидкій зарядці пристрій не розряджається швидше, як думають багато користувачів. І що це було доведено на основі експериментів у лабораторії Стендфордського університету. «Багато хто вважає, що при швидкій зарядці пристрій швидше розряджається. Однак у 2014 році у лабораторії Стендфордського університету довели протилежне. Це означає, що можна застосовувати функцію швидкої зарядки і не перейматися станом акумулятора», — зазначив експерт.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ