Як продовжити життя вашому смартфону

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Сучасні мобільні пристрої постійно вдосконалюються в плані функціоналу, але при цьому стають більш уразливими через великий сенсорний екран , на який часто і припадає більша частина всіх пошкоджень. Термін служби смартфона може бути досить довгим, але споживачі змушені змінювати пристрій буквально кожні пару років через їх часті поломки. Основні пошкодження сучасних телефонів – це не недбалість виробника, а вина самого власника, який вперто не дотримується елементарних правил експлуатації.

Реклама

Якщо раніше уявити мобільний телефон без захисного чохла було складно, то сьогодні таке явище можна спостерігати всюди. Зрозуміло, що стильний тонкий смартфон в чохлі виглядає не так елегантно, але при цьому він надійно захищений від пошкоджень. Багато споживачів роблять вибір на користь зовнішнього вигляду, тому свідомо відмовляються від захисних аксесуарів. Міцний чохол на телефон здатний захистити ваш мобільний пристрій не тільки від падінь та ударів, а й від попадання вологи, пилу та бруду. 

Як правильно використовувати смартфон?

  • Видаляйте програми, які ви не використовуєте . Не варто зберігати програми або ігри, оскільки їх можна легко завантажити заново, якщо вони вам раптом знадобляться. Таким чином, ви зможете уникнути гальм, оскільки оперативна пам’ять пристрою не буде переповнена. Також намагайтеся видаляти старі фото або відео, які можуть зайняти пам’ять вашого смартфона.
  • Обов’язково використовуйте захисне скло на смартфоні . Найдорожчою деталлю кожного мобільного є екран і дуже важливо захистити його від ударів. Замовити загартоване захисне скло або просто плівку на екран можна в будь-якому інтернет магазині, та й поклеїти його можна самостійно, дотримуючись конкретних інструкцій.
  • Намагайтеся регулярно вимикати ваш смартфон. Ні для кого не секрет, що настільні комп’ютери або ноутбуки необхідно вимикати на ніч, але не всі дають відпочити своєму смартфону. Перезавантажуйте, а краще вимикайте на ніч свій мобільний пристрій хоча б раз на тиждень, і ви помітите, що робота смартфона стала кращою та оперативнішою.
  • Заряджайте смартфон правильно. Пристрій необхідно заряджати тоді, коли він розрядився до 75% – саме це правило допоможе вам продовжити життя акумулятора смартфона. Таким чином, батарея зможе пережити більше 25000 перезарядок. Також необхідно уникати повного розряду батареї, краще підключати його до мережі на кілька хвилин протягом дня. Ви можете придбати хороший PowerBank і завжди мати із собою запас заряду.
  • Захистіть пристрій під час подорожі. Сучасні смартфони часто використовуються як GPS-навігатори, проте не варто забувати про те, що телефон необхідно надійно закріпити на панелі, інакше він може впасти навіть під час невеликої аварії або просто незручного руху.
  • Уникайте шкідливих програм або вірусів. Для цього потрібно не тільки встановити антивірус, а й навчитися уважно підходити до питання завантаження програм. Якщо ви стали помічати, що смартфон після того, як ви завантажили якусь програму, поводиться не так, як зазвичай, то його можна перевірити антивірусом або видалити шкідливу програму в безпечному режимі.
  • Не використовуйте занадто багато візуальних прикрас. Різноманітні лаунчери, віджети, теми, клавіатури можуть серйозно вплинути на роботу вашого пристрою, тому краще відмовитися від них. Такі програми забирають дуже багато оперативної пам’яті і телефон починає гальмувати.
  • Використовуйте лише оригінальний зарядний пристрій . Заряджання від інших мобільних телефонів можуть зашкодити роботі акумулятора вашого смартфона, особливо якщо це неоригінальний дешевий адаптер. Краще підібрати якісне зарядне, якщо ви втратили те, що було в комплекті.
Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ