Статті

Що не можна робити з телефоном, якщо хочете, щоб він працював довго

Share

При покупці чергового нового телефону кожен сподівається, що вже ця модель прослужить у рази довше за попередню. Але бажання не справджується, і незабаром доводиться шукати або іншу батарею, або інший пристрій. А все через помилки, що постійно повторюються, які швидко “вбивають” будь-який смартфон.

Постійно залишати Bluetooth і Wi-Fi активованими

Якщо вмикати ці функції навіть якщо вони не потребують, це означає підвищувати навантаження на телефон. У результаті працездатність пристрою падає, а акумулятор швидше розряджається.

Користуватися смартфоном на вулиці в умовах поганої погоди

Телефони не підходять для використання при дуже низьких або високих температурах, інакше пристрій розрядиться або повністю вийде з ладу. А якщо на вулиці ще й дощ чи інші опади, волога може проникнути всередину смартфона та порушити роботу ключових елементів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Залишати телефон заряджатися на всю ніч

Якщо смартфон вже повністю заряджений, але продовжує стояти на зарядці, це може негативно позначитися на батареї пристрою, і при частому повторенні такої помилки акумулятор швидше розряджається. Більшість смартфонів працює на літій-іонному акумуляторі, який найефективніше себе показує при заряді на рівні 50-80%.

Якщо батарея повністю розряджається, пристрій занурюється у стан глибокого розряду, коли іони не можуть належним чином утримувати заряд.

На думку експертів, досить частково поповнювати заряд у смартфоні, щоб вистачало енергії на тривалу роботу пристрою і при цьому акумулятор нічого не загрожував.

Використання “нерідного” зарядного пристрою

Використання неоригінальної заряджання негативно впливає на телефон. Такий пристрій гірше заряджає батарею, через що знижується її працездатність. У результаті телефон швидше стає непридатним.

Крім того, використання невідповідного зарядного пристрою може призвести до пожежі.

Постійно активована служба позиціонування

Коли функція геолокації працює цілодобово і часто використовується безліччю програм, це швидко розряджає телефон і суттєво впливає на тривалість його експлуатації в цілому.

Залишати увімкненими повідомлення для всіх програм

Push-сповіщення дозволяють своєчасно отримувати інформацію про роботу встановлених на телефоні програм. Але водночас вони постійно навантажують пристрій. В результаті батарея швидше виходить з ладу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Samsung Galaxy A53 отримав урізану версію One UI 6.1

    Компанія Samsung почала поширювати оновлення фірмової оболонки One UI 6.1 для смартфонів Galaxy A53. Прошивка…

    19.05.2024

    Названо 10 найлегших для злому чотиризначних паролів

    Існує 10 000 можливих комбінацій для 4-значного пароля, але люди зазвичай використовують найпопулярніші PIN-коди, а…

    19.05.2024

    Як поліпшити Wi-Fi сигнал домашнього роутера за п’ять хвилин

    Щоб забезпечити надійне та стабільне підключення Wi-Fi у вашому домі, необхідно враховувати кілька важливих факторів.…

    19.05.2024

    Компанія Ayaneo представила міні-ПК у стилі Macintosh

    Компанія Ayano представила на ринку новий міні-ПК. Ayaneo AM01S оснащений процесором AMD Ryzen7 8845hs або…

    19.05.2024

    Спецслужби назвали соціальні мережі, які становлять загрозу національній безпеці України

    Противник активно проводить психологічні операції проти України за допомогою tiktok. Розвідка також бачить загрози національній…

    19.05.2024

    Що потрібно знати під час створення пароля для свого облікового запису

    Кіберполіція рекомендує дотримуватися цих порад під час створення пароля та використання облікового запису. Для створення…

    19.05.2024