Чим iPhone 13 Pro Max відрізняється від iPhone 12 Pro Max?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найбільш багатофункціональним смартфоном Епл став Айфон 13 Про Макс — телефон, що вражає інноваційними технологіями, потужністю та продуктивністю. У 13 Про Макс встановлені найкращі камери, професійний дисплей та значний 1 Тб пам’яті. І це далеко не все, чим телефон Епл відрізняється від свого попередника iPhone 12 Pro Max. Докладніше про відмінності розповідають фахівці інтернет-магазину Стилус.

Дисплей ProMotion

Модель Про Макс отримала 6,5-дюймовий OLED-екран із частотою оновлення 120 Гц (технологія ProMotion), у той час як у 12 Про Макс екран оновлюється на частоті 60 Гц. Що надає технологія ProMotion? Завдяки збільшеній частоті оновлення інтерфейс став більш плавним, динамічним, геймінг став цікавішим за рахунок плавної графіки, яка відтворюється без розривів. Айфон 13 підтримує адаптивну зміну частоти оновлення за один крок: від 10 до 120 Гц. Система iOS 15 сама розуміє ваші рухи пальцями, коли потрібно запустити відмальовування на максимум, а коли краще знизити.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В Айфон 13 Про Мак рівень яскравості при перегляді HDR-контенту зріс до 1200 ніт. Діагональ екрану складає 6,5 дюймів.

Найпотужніший чіп A15 Bionic та 1 Тб пам’яті

Одним з основних нововведень моделей Pro 2021 стали модифікації на 1 Тб пам’яті. Уявляєте, скільки контенту та документів можна зберігати у телефоні з таким обсягом? Моделі на 1 Тб вибирають контент-мейкери і блогери, які часто і багато працюють з контентом. Максимальний обсяг пам’яті на 12 Про Макс становив 512 Гб.

Також у iPhone 13 Pro Max стався найпотужніший апгрейд продуктивності. Новинка 2021 року працює на чіпі A15 Bionic, який включає 6 ядер і створений за 5-нм техпроцесом. У новому процесорі знаходяться сучасні відеокодери та декодери, здатні знімати та редагувати відео в ProRes. У 12 Про Макс не було ні подібного режиму, ні настільки потужного процесора.

Функція ProRes — особливість серії Pro

Айфон 13 Про Макс став першим смартфоном, на який можна зняти повноцінне відео та відредагувати одразу у Final Cut у форматі ProRes. Цей формат гарантує високу деталізацію та відмінну чіткість при максимальному стисканні. Завдяки просунутому процесору та новим функціям 13 Про Макс дозволяє створювати максимально деталізовані відео. У 12 Про Макс такої можливості немає.

Режим “Кіноефект”

Однією з головних фішок 13 серії став режим “Кіноефект”, який розмиває заднє тло, як на портретних фото (ефект боке). Режим “Кіноефект” стежить за об’єктом зйомки завдяки “фокусу, що стежить” — відповідає за це система машинного навчання Neural Engine, яка відстежує об’єкт зйомки. Такої функції в Айфон 12 Про Макс не було, тому відео на 13 Айфон будуть ефектнішими.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.