Що краще взяти для захисту екрана iPhone: скло чи плівку

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На сучасних моделях iPhone встановлюються загартовані стекла. Проте вже через тиждень на екрані утворюються подряпини. Тому є сенс замислитись про додатковий захист дисплея. Про те, плівку чи скло краще вибрати, – у матеріалі.

Як відомо, існують два основні способи захисту смартфона: це скло та плівка. Але ці аксесуари теж бувають різних видів.

  1. Гідрогелева плівка . Головна перевага такої плівки – шар, який затягує себе сам. Тобто навіть за серйозних подряпин подібний аксесуар може відновитися.
  1. Матова захисна плівка . Дозволить не лише захистити від пошкоджень, а й зменшити кількість відблисків від освітлення. На такій плівці практично не залишається відбитків. А ось з мінусів – затемнення дисплея, зернистість зображень на екрані.
  1. Дзеркальна плівка . При вимкненому смартфоні в таку плівку можна буде виглядати як дзеркало. Також вона захищає від пилу та подряпин.
  1. Прозора плівка . Цей варіант не дуже практичний, тому що дуже швидко на такій плівці починають з’являтися подряпини. Крім того, на ній можуть утворюватися бульбашки, залишаються відбитки пальців.

Найкраще, на думку автора, звернути увагу при виборі на скло.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  1. 3D-скло . Воно стійке до падінь та подряпин. При цьому служить подібне скло не так довго, як решта, і може відклеюватися. Крім того, з 3D-склом не можна носити щільні чохли для iPhone.
  1. 9D-скло . Вирізняється максимальною прозорістю. Від 3D-скла відрізняється лише товщиною, за рахунок чого чутливість екрану айфона до торкання з 9D-склом виявляється краще.
  1. 10D-скло . Це скло схоже на 9D, але має покращені характеристики. Приклеїти таке скло до того ж дуже легко, при цьому якщо все зробити правильно, то бульбашки не утворюватимуться.
  1. Скло із затемняючим ефектом . Під певним кутом скло буде затемнюватися, тому люди не зможуть читати ваші повідомлення та взагалі бачити, що ви робите.
  1. Матове скло . Сучасні моделі мають хорошу передачу кольору, а якщо смартфоном користуватися на вулиці при яскравому світлі, то відблисків на екрані не буде. Крім того, за міцністю вони дорівнюють глянсовим варіантам.

На закінчення автор зазначив, що плівки підійдуть лише для захисту від невеликих подряпин, потертостей. Якщо ж хочеться захистити iPhone максимум, то потрібно вибирати вже скло.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.