Відомо, як збільшити час роботи Android-смартфону без підзарядки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Рано чи пізно батарея смартфонів починає гірше справлятися зі своїм головним завданням. Телефон швидко розряджається, а заряджати його доводиться довше. Але збільшити час роботи та продуктивність Android смартфонів можна без додаткової зарядки. Зробити це простіше, ніж здається, незалежно від моделі смартфона.

Видаліть невикористані програми

Часто буває, що за час використання смартфона, в ньому накопичується безліч програм, якими ми вже не користуємося. Але вони споживають енергію, деякі працюю у фоновому режимі або надсилають звіти, інші постійно оновлюються, витрачаючи коштовні відсотки заряджання.

Видаліть всі програми, якими ви не користуєтеся та очистіть кеш. Це дозволить продовжити час роботи смартфона на 7-10%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви сумніваєтеся, чи потрібно видаляти програму, обмежте її роботу у фоновому режимі та доступ до оновлень. Це можна зробити для всіх програм у телефоні, особливо це стосується соц.мереж та месенджерів. Багато енергії споживають навігатори, карти та пошукові системи.

Використовуйте режим енергозбереження

У налаштуваннях телефону пересуньте (або встановіть) галочку в режим економії енергії. Це дозволить продовжити роботу на 20%, інколи ж і на 40%. У такому режимі смартфон автоматично регулює яскравість екрана, відключає всі фонові програми та вібрацію під час дзвінка.

При високій яскравості екрана смартфон швидко розряджається, і очі швидко втомлюються. Тому встановіть яскравість на середньому (або навіть нижчому) рівні. У налаштуваннях можна вибрати автоматичне регулювання яскравості. А сучасні моделі дозволяють встановити мінімальну яскравість, коли жодна з програм не використовується (режим бездіяльності).

Анімовані шпалери споживають більше енергії, ніж звичайні. Подумайте, а чи так вам потрібне таке тло. Темні однотонні екрани (особливо AMOLED) споживають найменше енергії.

Вимкніть функції, які не використовуються

Для збереження енергії відключіть Wi-Fi, геолокацію, Bluetooth, NFS, передачу мобільних даних, автоматичну синхронізацію та інші функції, якими ви не користуєтеся в даний момент. Ці послуги швидко витрачають заряд батареї.

Якщо ви перебуваєте в місці, де постійно зникає мережа (наприклад, на пікніку або поході в горах), перейдіть в режим польоту (авіарежим). Постійний пошук мережі швидко посадить акумулятор.

Налаштуйте сповіщення

При першому запуску нової програми забороніть надсилати повідомлення, якщо це можливо. Особливо це стосується різних ігор та фото (відео) редакторів, дисконтних додатків магазинів. Постійні повідомлення від цих сервісів витрачають близько 10-15% від заряду акумулятора (цифра залежить кількості програм у телефоні).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.