У Viber назвали причини поганого зв’язку в месенджері: як вирішити проблему

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Користувачі Viber часто стикаються із проблемою поганого зв’язку, коли спілкуються з іншими абонентами месенджера. Одні пов’язують проблеми з проблемами в месенджері, інші посилаються на погане інтернет-з’єднання. Цю проблему можна постаратися вирішити, і користувачам розповіли як саме.

Viber є найпопулярнішим безкоштовним месенджером для телефонних розмов. Найчастіше його використовують для розмов з близькими за кордоном та для дзвінків на інші мобільні оператори.

Незважаючи на свою популярність, користувачі Viber часто скаржаться на проблеми зі зв’язком. Дзвінки зриваються, мережа пропадає, передзвонити з першого разу вдається не завжди. У компанії Viber розповіли, як можна встановити причину поганого з’єднання та неполадки зі звуком.

Перед пошуком проблеми рекомендується перезавантажити пристрій і підключитися до Інтернету та Viber. Застаріла версія програми може бути однією з причин, чому виникають проблеми.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Низька швидкість Інтернету також може бути причиною збоїв у Viber. Якщо інтернет повільний або нестабільний, тоді звук у месенджері може перериватися і обриватися. Щоб перевірити швидкість свого інтернету, скористайтесь будь-яким сайтом, наприклад speedtest.net. Значення нижче 10-15 Mbps свідчить про стабільність трафіку. Нестабільне з’єднання може залежати від місця, де ви перебуваєте – чи є якісь перешкоди для Інтернету. Також поганий зв’язок у зонах із глушилками та на територіях, які віддалені від транслятора – там сигнал слабкий.

Необхідно іноді чистити кеша програми, про що багато користувачів не знають. Щоб програма Viber працювала коректно, потрібно час від часу її перевантажувати. Особливо якщо ви бачите, що у її роботі з’являються помилки. Щоб виправити ситуацію, зайдіть у налаштування смартфона. У меню виберіть Усі програми – Viber – Очистити кеш. Після завершення операції необхідно перезавантажити смартфон.

Іноді причина може полягати в налаштуваннях смартфона, зокрема, у збої дозволів, необхідних операційній системі для нормальної роботи програми. Якщо стався збій у дозволах або вони не були надані взагалі, то програма буде працювати з помилками. Ці налаштування також впливають на те, чи чутимуть Вас у Viber. Перевірити дозволи можна в меню “Налаштування” – “Всі програми” – “Viber”. Там ви можете знайти розділ із роздільною здатністю та включити в ньому доступ до мікрофона. На цьому проблему буде вирішено.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.