Що потрібно пам’ятати, якщо ви збираєтеся перейти з Android-смартфону на iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

При переході з однієї операційної системи в іншу потрібно добре подумати. Пов’язано це з тим, що до якихось особливостей доведеться звикати. У матеріалі автор позначив специфіку iPhone та iOS.

Існують люди, які люблять новизну та різноманітність. Це змушує їх, наприклад, міняти мобільні пристрої на Android – на iPhone. Якщо ви з таких, то нижче – основні моменти, які потрібно знати при виборі смартфона Apple.

  1. Програми . У App Store додатків загалом набагато менше, ніж у Google Play. Тому якісь програми розробляються спеціально для iPhone (приклади – Instagram, Kate++). Разом з тим, треба сказати, що інтерфейс у них виглядає краще саме на смартфонах Apple. Яскравий приклад – якість публікацій у сторіз в Instagram: у Android-апаратів воно залишає бажати кращого, на відміну від iPhone.
  1. «Полювання» на айфони . На жаль, шахраї всіма силами намагаються отримати ці пристрої та особисті дані. Один із методів – блокування телефону за допомогою введення ID-номера. У цьому випадку можуть, наприклад, попросити продавця старого iPhone перевірити його автентифікацію за допомогою ID-номера. Після введення все блокується, а пристрій вже показується як викрадене/загублене.

Також якщо ви зареєструєте Apple ID, автоматично створіть обліковий запис, завдяки якому можна синхронізувати всі пристрої Apple. Є ще база даних iCloud. Однак безкоштовно дається лише 5 ГБ, а за розширення доведеться платити і багато. З мінусів синхронізації – при видаленні з одного з девайсів контент видаляється з інших, в результаті відновити його не можна. Крім цього, при отриманні доступу шахраями до вашого облікового запису вони матимуть можливість заблокувати всі синхронізовані пристрої.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  1. Автономність . За часом роботи краще за Android виявляються лише моделі iPhone з 11-ї версії. Крім того, на Android є швидка заряджання.
  1. Зарядний пристрій . У комплект він не входить, тому якщо у вас раніше не було iPhone, вам доведеться купувати зарядку додатково. Крім того, використовується на пристрої Apple роз’єм Lightning, що відрізняє ці девайси від інших.
  1. Головна відмінність Android від iPhone . Вона полягає в гнучкості налаштувань на Android. Іншими словами, на таких смартфонах можна змінювати практично всі параметри. На iPhone таке неможливе. А ще в системі немає нічого безкоштовного: потрібно або купувати підписку, або задовольнятися обмеженнями.
  1. Відмінності по «залізу» . Більш технологічними вважаються пристрої на Android. Вони дають можливість використовувати безліч додатків камер, стандартне застосування камери також часто навіть не на найдорожчих версіях відрізняються непоганою функціональністю (у iPhone, наприклад, лише на Pro-версіях можна налаштовувати витримку), отримати 120 Гц на апаратах середньої цінової категорії (у iPhone подібне лише у Pro і дорожчих версіях).
  1. Можливість роботи двох SIM-карток . Такої функції iPhone, які продаються в Україні, немає. Хоча є вихід – використання eSIM.
  1. Продаж аксесуарів для iOS . Такі смартфони дуже просто продати за схожою вартістю. Проте є можливість при купівлі вживаної моделі отримати зразок, який вже розбирали та ремонтували, замінювали в ньому окремі компоненти тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.