Стало відомо, як розблокувати телефон коли забув пароль

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В цій статті буде описано, як розблокувати мобільний телефон, якщо Ви забули графічний ключ чи пароль до нього. Головне в цій справі не панікувати.

Кожен з нас хоча б раз в житті забував пароль від свого смартфона, і це здавалося катастрофою світового масштабу, але виробники телефонів передбачили такі курйозні ситуації. Є кілька способів, і ми допоможемо розібратися, як розблокувати телефон, коли забув пароль.

Способи, що ми описали не стосуються ситуації, коли на телефоні паролем є відбиток пальця, адже його неможливо «забути», хіба ускладнення можуть виникнути тоді, коли на самому відбитку є пошкодження. То в такому разі, щоб розблокувати пристрій, треба ввести потрібний пароль.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розблокування телефону за допомогою облікового запису Google
Якщо ви користуєтеся смартфоном, в якому встановлено операційну систему Android 5.0 або її ранню версію, то для зняття блокування екрану потрібно зайти в обліковий запис Google, це можливо при підключенні до мережі Інтернет.

Далі потрібно виконати наступні дії: ввести п‘ять разів пароль або графічний ключ. Внаслідок цих дій, на екрані телефону з‘явиться напис «Забули пароль?», коли натиснете на нього, введіть логін і пароль для входу в обліковий запис Google, до якого «прив‘язаний» ґаджет.

Може статися й таке, що ви не пам‘ятаєте пароль входу в обліковий запис Google, це також не біда. Вхід можна здійснити за допомогою спеціальних сервісів самої системи Google. Якщо ж немає проблем з входом в обліковий запис Google, то екран телефону розблокується сам.

Користування сервісами виробника

За допомогою оригінальних сервісів виробника мобільних телефонів можна розблокувати пристрій. Яскравим прикладом є сервіс Find My Mobile фірми Samsung, тому що за його допомогою користувач може не тільки розблокувати чи заблокувати телефон, знаходячись поряд з ним, але й видаляти з нього інформацію, відстежувати його геолокацію.

Щоб здійснити вищезгадані дії, користувачу потрібно з комп‘ютера чи ноутбука перейти на сайт сервісу, ввійти в свій обліковий запис Samsung, обрати власний пристрій і натиснути кнопку «Розблокувати».

Функція Smart Lock

Функція Smart Lock використовується в мобільних телефонах випущених після 2015 року, їх можна розблокувати за допомогою так званих «довірених девайсів» – це можуть бути фітнес-браслет або ж смарт-годинник. Це можливо тоді, якщо девайс знаходиться в близькому контакті з мобільним телефоном. Але розблокувати екран смартфона буде неможливо, якщо ця функція не буде підключена завчасно. Smart Lock не буде функціонувати, якщо телефон уже заблоковано і Ви не пам’ятаєте пароль. Якщо ж функція активована, то виконавши певні умови – блокування ґаджету буде знято. Саме це і є головною перевагою Smart Lock, що вона може виконати своє призначення без втручання користувача.

Використання сторонніх програм

Програма Tenor share 4uKey буде знахідкою для тих користувачів, які перепробували всі невдалі способи, щоб розблокувати телефон. Щоб розблокувати смартфон потрібно його під‘єднати до комп‘ютера, де встановлена програма і вона за умовчанням сама запропонує його розблокувати, також з її допомогою можна відновити доступ до мобільного телефону та видалити обліковий запис Google на ньому. Проте, пам‘ятайте, що при використанні програми – всі дані будуть стерті з пам‘яті телефону.

Оновлення телефону до заводських налаштувань

Якщо дані, що знаходяться в вашому телефоні не несуть для вас ніякої цінності і ви не бажаєте користуватися сторонніми програмами, щоб зняти блокування зі смартфона, то можна скористатися функцією скидання до заводських налаштувань. Ця функція є в кожному мобільному телефоні, який використовує операційну систему Android.

Нею можна скористатися, минувши інтерфейс самої оболонки. Але ця функція повністю знищить всі дані з пристрою.
Алгоритм виконання скидання до заводських налаштувань на кожному смартфоні різний, в залежності від моделі.

Для початку потрібно вимкнути телефон, вийняти з нього карту пам‘яті, якщо вона є і почати по черзі тиснути та утримувати на протязі 10-15 хвилин комбінації кнопок:

  • кнопка зменшення гучності + кнопка збільшення гучності + кнопка живлення;
  • кнопка зменшення гучності + кнопка живлення;
  • кнопка зменшення гучності + кнопка живлення + кнопка «Додому»;
    -кнопка збільшення гучності + кнопка живлення.

Одна з комбінацій має здійснити вхід в інженерне меню. Кнопками збільшення і зменшення гучності потрібно обрати в меню пункт Recovery, а далі команду Wipe data/factory reset. Оберіть скидання смартфона до заводських налаштувань.

Після цієї операції налаштування мобільного телефону будуть скинуті до початкового стану, а всі дані будуть видалені з пам‘яті. Частину інформації можна зберегти, якщо завчасно синхронізувати дані з Google хмарою.

Розблокування iPhone

Для того, щоб розблокувати iPhone є лише один спосіб – це тільки скидання телефону до заводських налаштувань. Всі вищеописані способи не підходять для iPhone. Всю інформацію можна зберегти, якщо вона скопійована в обліковому записі iCloud.

Користувачам моделей iPhone 8, iPhoneSE 2 і новішим, потрібно вимкнути смартфон, потім затиснути бокову кнопку, підключити телефон до комп‘ютера USB кабелем і не відпускати кнопку допоки не з‘явиться екран відновлення. Зауважимо, що на комп‘ютері мають бути встановлені програми Windows або macOS з інсталяціями під них iTunes або Finder.

Якщо ви користуєтесь iPhone 7 i iPhone 7 Plus, то потрібно виконати ті ж самі дії, тільки затиснути кнопку зменшення гучності.
Якщо модель телефону iPhone SE першого покоління, iPhone 6 S чи більш рання, то використовуйте кнопку «Додому».

Після виконаних дій, на комп‘ютері з‘явиться вікно відновлення, далі потрібно натиснути «Відновити» і далі слідувати інструкціям iTunes або Finder. Потім налаштування будуть скинуті до заводських, а програма запропонує відновити дані з iCloud.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.