Названі зайві компоненти Windows 10, які краще видалити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За промовчанням Windows 10 має досить непотрібні програми, які ви навряд чи відкриєте за весь час користування комп’ютером. Тому нижче дізнаєтеся деякі з них про те, як їх видалити.

Для початку відкрийте провідник, натиснувши клавіші Win+E. Щоб згодом закрити його, скористайтесь гарячими клавішами Ctrl+W. Або виконайте такі дії: Пуск – Параметри – Програми – Програми та можливості – Додаткові компоненти. На цьому етапі можна видалити програму або відновити її за допомогою функції «Додати компонент».

Першою з непотрібних програм є Cortana . Cortana – голосовий помічник, який ви бачили на панелі завдань. Ця програма практично недоступна в нашій країні і не розуміє запити українською або в крайньому випадку російською мовою, тому користі для нас вона не несе, хоча є на кожному ПК з Windows 10. Для того, щоб її видалити, потрібно натиснути на Пуск, знайти Windows PowerShell ввести Get-appxpackage -allusers Microsoft.549981C3F5F10 | Remove-AppxPackage та наступним кроком натиснути Enter. Таким чином вдасться видалити програму Cortana.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще однією непотрібною в сучасному світі програмою є Internet Explorer .

Ця програма, швидше за все, всім відома, але від цього не популярніша, коли йдеться про користування нею. Можливо, ви запускали її один або два рази, і тільки для завантаження Firefox або Chrome. Видалити Internet Explorer дуже просто. Треба тільки вчинити такий порядок дій перейти в Пуск, далі в Параметри, потім шукаємо та тиснемо на Програми, далі в Програми та можливості та Додаткові компоненти.

В останньому знайдіть та виберіть Internet Explorer, щоб видалити. Якщо раптом буде потрібна програма, то відновити її можна в меню «Додати компонент», про що ми вже згадували вище.

Windows Media Player також переважно для всіх є програмою, якою вони не користуються. Крім неї, Windows 10 має ще 2 інших програвачі (Кіно та ТБ, Музика Groove), якими, якщо й користуються, то роблять це набагато частіше. Видалити Windows Media Player можна тим самим способом, що й у пункті, де розповідали про Internet Explorer.

І остання, всім добре відома програма Paint . Раніше нею все активно користувалися, адже майже не існувало конкурентів, а все, що все ж таки були, мали значні недоліки в порівнянні з Paint. Поки ця програма значно відстала від схожих, тому користувачі знайшли найкращі програми та забули про Paint. Щоб видалити, виконайте ті самі операції, що й з двома попередніми програмами.

Це лише кілька програм Windows 10, які не несуть вам жодної користі, але їх може бути значно більше. Якщо ви зрозумієте, що певна програма є зайвою для вас, то можете спробувати видалити її, натиснувши Пуск – Параметри – Програми – Програми та можливості – Додаткові компоненти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.