Названо помилки, які роблять майже всі, під час заряджання смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфони це такі пристрої, якими зараз користуються практично всі і в них є одна особливість – необхідність заряджати кожного дня і у рідших випадках, через день. Це хоч і приносить певний дискомфорт, але на жаль, всі вимушені це робити. Враховуючи часту зарядку смартфона, логічно, що з часом в нього починає зношуватися акумулятор і цей процес може суттєво пришвидшитися, якщо заряджати смартфон не правильно. Відповідно до цього, сьогодні буде названо 4 найпоширеніші помилки, які роблять майже всі, під час заряджання смартфона.

№1. Не підтримувати температурний режим смартфона.

Про дану помилку говориться неймовірно часто, оскільки багато хто не знає, при яких температурах можна користуватися смартфоном і при яких температурах можна його заряджати.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфон не можна заряджати тоді, коли він знаходиться в приміщенні або на подвір’ї при дуже низькій температурі (мороз) або ж при дуже високих температурах (в літі під прямими сонячними променями). Акумулятор так сильно пошкоджується і в перспективі, його автономність скоротиться, що принесе вам дискомфорт.

Оптимальна температура для заряджання від +15 до +25, тобто при кімнатній температурі.

№2. Розряджати смартфон до 0%.

Сучасні акумулятори, в більшості випадків літій-іонні, працюють добре, але мають обмежений термін експлуатації, який добре відчувається під час активного користування смартфоном, оскільки автономність смартфона скорочується з кожним днем.

Процес скорочення автономності пришвидшується, якщо смартфон постійно розряджати до 0% і ще гірше, якщо його залишати в розрядженому стані, та ще й на довгий час. Оптимально, якщо ви будете починати заряджати смартфон, при рівні заряду в 10-15%, так акумулятор не буде пошкоджуватися і відпрацює вам тривалий час.

№3. Не довіряйте швидким зарядкам.

Хоча дана технологія швидко робиться масовою для всі смартфонів, достеменно не доведено її вплив на акумулятори. Дехто вважає, що швидка зарядка пришвидшує поломку акумулятора, а дехто вважає, що вона не впливає на акумулятор. На 100% вам ніхто цього не скаже, то краще обережно нею користуватися і якщо вже вирішили користуватися, то тільки оригінальною, яка йде в комплекті до смартфона, або ж продається конкретно для вашого пристрою і тільки від виробника вашого смартфона.

№4. Грати в ігри і завантажувати додатки під час заряджання.

В даному випадку це не просто рекомендація, оскільки під час активного користування смартфоном, який заряджається, його температура суттєво підвищується і бували випадки, що телефони навіть вибухали. Причина полягає в тому, що під час заряджання смартфон вже нагрівається, а додавши ще навантаження, температура переходить в критичну.

Ми назвали тільки найпоширеніші помилки, які роблять практично всі власники смартфонів, але насправді, більшість робить набагато більше помилок не тільки при заряджанні смартфона, а й і при користуванні ним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.