Які дані необхідно зберегти перед інсталяцією Windows 10 і 11

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви збираєтеся встановлювати заново операційну систему, то має сенс зберегти деякі важливі налаштування програм, документи та ін. Про це докладніше розповів користувач Zystax.

Іноді після переустановки Windows виявляється, що на комп’ютері були якісь важливі файли або ігрові збереження. Тому слід звернути увагу на папки зі списку нижче.

  1. Робочий стіл . Необхідно зберегти все, що на ньому знаходиться, тому що в одній з папок можуть бути важливі файли. Нагоді можуть також ярлики ігор.
  1. Документи користувача . Йдеться про папку «Документи». У ній можуть бути різні дані ігор і програм.
  1. Завантаження . Через великий розмір краще перенести все, що знаходиться в цій папці, на окремий диск: логічний чи фізичний. Необхідно, щоб при переустановці він не використовувався.
  1. Зображення та Відео . Там можуть зберігатись скріншоти, записи екрана та інший потрібний контент.
  1. Application Data . Знаходиться вона за адресою c:Users\ім’я користувачаAppData. Тут можуть бути налаштування та дані різних програм, ігор.
  1. Браузер . Потрібно обов’язково зберегти вкладки та закладки. Інакше на додавання нових піде багато часу. Якщо у вас браузер Mozilla Firefox, зберегти всі дані дозволить програма MozBackup.

Що стосується налаштувань програм і утиліту, то в цьому випадку деякі можна буде знайти, а якісь зберегти. Наприклад, настройки для MSI Afterburner розташовані за адресою: c: Program Files (x86) MSI Afterburner Profiles. Іноді можна експортувати параметри в окремі файли.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Навіть при збереженні всіх файлів, зазначених вище, можна зіткнутися з втратою даних. Щоб уникнути такої ситуації, необхідно створити завантажувальну флешку з утилітами для бекапу (наприклад, це може бути Acronis True Image, Macrium Reflect або O&O DiskImage Pro), а також створити повний образ системного диска. Для зображення можна використовувати жорсткий диск (наприклад, Transcend StoreJet) або флешку (наприклад, Transcend Jetflash 790).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.