Як вибрати дитяче ліжечко?

У магазинах ви можете побачити два види ліжок – з дерева та із пластику. Як вибрати дитяче ліжечко з дерева? Ліжечка з дерева будуть набагато кориснішими, ніж із пластику, оскільки саме дерево є екологічно чистим і дихаючим матеріалом. У такому ліжечку тільце малюка вільно дихатиме. Якщо в конструкції дерев’яного ліжка ви помітите наявність пластмасових та металевих деталей, то не переживайте. Загальну екологію ліжечка це не зіпсує, головне щоб таких деталей не було занадто багато. Ми рекомендуємо придбати дитячі ліжечка у наших партнерів за вигідною ціною.

Покриття ліжка

Варто звернути увагу на покриття. Лак набагато кращий за фарбу і, до того ж, він повинен бути спеціальним для дитячих виробів, а фарба не повинна містити формальдегід. Тому сміливо вимагайте у продавця сертифікат якості виробу, в якому ви зможете переглянути достовірні відомості про матеріал та покриття. Якщо ви вже зважилися вибрати дитяче ліжечко з пластику, то переконайтеся, що воно було виготовлене з дотриманням усіх санітарно-гігієнічних норм.

Регулювання висоти днища та передньої стінки

Якщо днище біля ліжечка регулюється, це дуже зручно. У міру зростання та розвитку вашої дитини ви зможете опускати дно. Зазвичай передбачають трирівневе регулювання. Подивіться, чи можливо, у цих дитячих меблів регулювати передню стінку. Коли ваш малюк буде ще зовсім малюком, то вам стане дуже зручно при опущеній стінці класти його в дитяче ліжечко.

Ящики під ліжком

Звичайно, такі моделі на перший погляд можуть здатися зручними: не доведеться купувати шафу для дитячого одягу чи комод. Але така зручність може негативно позначитися на вашій дитині. Оскільки ящики знаходяться під ліжком, то не є повністю герметичними. А це означає, що одяг туди складати не можна. У них буде накопичуватися дуже багато пилу, якому доведеться дихати вашому малюку. У таку шафу можна покласти лише іграшки. Але в такому випадку не забувайте протирати їх від пилу зсередини щонайменше 2 рази на тиждень.

Ліжка-маятники

Переконайтеся, що ліжко-маятник легко потім можна перетворити на звичайне стійке ліжко. Спочатку такі ліжечка може і хороші (не доведеться качати малюка на руках), але потім така конструкція стане незручна для самої дитини. Від нестійкості та похитування карапуз може лякатися і прокидатися. Та й хіба можуть похитування в ліжечку замінити тепло маминих рук?

Колиска

Дитяче ліжечко призначене для дітей до 3-х років, а колиску ви зможете використовувати лише до року. Зручність колиски полягає в тому, що вона має ручки для перенесення. Немовляті може дуже сподобається колиска. У ній не такий великий простір як у ліжечку. Він почуватиметься в ній тепло та затишно.

Ліжка-трансформери

Перевагою даних ліжок є те, що вони можуть трансформуватися в ліжка або дивани більшого розміру. Безперечно, що покупка таких ліжок – це дуже економно. Правда тут варто задуматися: чи зберегтися її зовнішній вигляд після 3-х років і, чи не зміниться у вас смак.

Двоярусні ліжка

Такі ліжка зазвичай набувають сім’ї з двома дітьми. Якщо у вас старшій дитині ще не виповнилося 7 років, то таке ліжко не підійде. Тому що з другого ярусу він просто зможе впасти уві сні (що, на жаль і трапилося з моєю 6-річною племінницею).

Як вибрати аксесуари до дитячого ліжечка?

Не рекомендується купувати дитячі матраци в ліжечко, які вживалися. Матрац повинен бути не надто м’яким і не дуже жорстким, відповідати розміру ліжечка та бути з натуральних матеріалів (морських водоростей, кокосу, сіна), сухим, без пролежнів та якісним. Перевірте наявність чохла з льону або бавовни. Висота матраца не повинна бути менше 6 см. Хорошим доповненням до матраца є клейонка. Щоб матрац не деформувався, його обов’язково потрібно 1 раз на місяць перевертати.

Борта знадобляться, поки малюк буде ще зовсім маленьким, щоб уникнути ударів об стінки ліжечка. Подушка до року дітям не потрібна. Замінити подушку може пелюшка складена вчетверо. Постільний комплект – дитяча постільна білизна в ліжечко вибирайте не надто яскравих кольорів, щоб не напружувати очі дитини. Достатньо купити 2 комплекти. Ковдра – тут вам знадобляться кілька видів ковдр для різних сезонів. Не вибирайте пухові ковдри (алергія у новонародженого часто з’являється на пух) і ватяні (вони можуть виявитися занадто важкими для малюка).

Дуже важливо вибрати місце, де розташовуватиметься ліжко. Бажано, щоб до виконання дитині 2-х років його спальне місце розташовувалося у батьківській спальні. Вам і самій так буде зручніше (не доведеться вночі вставати і бігти в іншу кімнату, і малюк завжди відчуватиме вас поруч). Пам’ятайте, що є шкідливі кімнатні рослини для дитячої кімнати. Над ліжечком не повинно висіти жодних картин, ламп, полиць, рамок для фотографій тощо. Місце для спального місця має бути світлим та добре вентильованим. Не можна розташовувати дитяче ліжечко поруч із вікном або батареєю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.