Статті

Користувачі Apple перестають користуватися Windows

Share

На початку свого розвитку Apple прагнули співпрацювати з Microsoft, а саме з Windows. Але незабаром вони стали лідерами технологій та нововведень. І на сьогоднішній день мало користувачів Apple вибирають Windows. Спробуймо розібратися, чому так відбувається.

Apple

На сьогоднішній день людей засмучує кількість інформації про них в Інтернеті. Windows та Apple займають позиції щодо забезпечення безпеки та конфіденційності користувачів. Але Apple помітно випереджає.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Споживачі швидше вибирають бренд, який не вимагає надавати безліч особистих даних і дає можливість не відстежувати дані в App Store. Крім того, у 2011 році вони запровадили ярлики конфіденційності. А всі їхні програми, програмне та апаратне забезпечення проходять жорсткий контроль перед влученням до користувача.
Microsoft у цей час дбайливо працює над створенням класифікації даних для безпеки своїх інструментів.

Дизайн

Ми багато в чому зобов’язані Windows. Саме вони свого часу відкрили для нас привід CD-ROM та перехід на процесор Intel Pentium. По дизайну ноутбуків користувачі можуть сказати якогось року випуску, тому що він часто змінювався.
А ось Apple обрали виграшний варіант зовнішнього вигляду для своїх ноутбуків і його роками дотримувалися. Наприклад, модель MacBook має кращий дизайн, ніж його сучасники, і не виглядає застарілим, як вони. Моделі Apple виглядають стильно та поза часом.

Екологічність

В умовах глобального потепління виробники гаджетів замислилися про екологічне використання пристроїв. Microsoft першими взялися за право споживачів на ремонт. Але деякі користувачі прирівнюють Windows до виробників пристроїв, які користуються цією операційною системою. Це трохи ускладнює ситуацію.
А ось Apple закріпили за собою звання екологічно чистої компанії після виходу iPhone 13. Вони контролюють викиди CO2, згуртовано відстежують лінію та процеси виробництва.

Хмарна інтеграція

Операційні системи Apple допомагають пристроям працювати як одне ціле завдяки iMessage, Handoff та AirDrop. Всі вони чудово працюють з хмарою iCloud.

Apple змогли випускати одразу кілька пристроїв. Кожен з них становить цільне кільце нероздільного ланцюжка від бренду.
А ось Microsoft має сервіс OneDrive, що працює з програмами Office 365. Він більш підходить для роботи в офісі або для професіоналів. На відміну від iCloud, він не може поєднати всю операційну систему і спрямований на роботу, а не на розваги і щось особисте.

Яблуко говорить про статус

Багато хто розуміє, що краще вибрати ПК з Windows, ніж бюджетний Apple. У цьому буде більша вигода. Багато років Windows асоціювалися з серйозністю та досвідченістю. А ось Apple порівнюють себе з великою кількістю і амбіціями. Адже бренд дбає про свою рекламу і намагається йти на крок попереду.

Хто ж перемагає?

Windows була на коні, коли основною цінністю у світі технологій вважалася потужність. Apple намагаються створювати конкуруючі технології та показують на своєму досвіді, що цього мало.
Але Windows вибирають через співвідношення ціни та якості, гнучких заходів конфіденційності та гарантій, перевірених часом. Отже, однозначно називати переможцями Apple не можна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: AppleWindows
  • Останні записи

    Gmail незабаром буде використовувати штучний інтелект для написання листів за вас

    В даний час відбувається конференція розробників Google I/O2024, і всі продукти Google активно впроваджують можливості,…

    22.05.2024

    Як легко почистити ремінець від смарт-годинника: топ-6 порад

    Наші пристрої і примочки - це не тільки корисні інструменти і пристосування для розваг. Це…

    22.05.2024

    З 1 липня Київстар масово підвищує тарифи

    Найбільший мобільний оператор України "Київстар" з 1 липня 2024 року підвищує ціни на частину своїх…

    22.05.2024

    Ілон Маск розкритикував нову функцію у Windows 11

    Microsoft анонсувала нову функцію операційної системи Windows 11 під назвою Recall, яка викликала дискусії та…

    22.05.2024

    Google дала доступ до ШІ-фішок Pixel 8 Pro всім бажаючим

    Google розширює доступ до інструментів редагування фотографій, включаючи Magic Editor, для більш широкої аудиторії. Тепер…

    22.05.2024

    Названо усі найважливіші анонси Gemini з Google I/O 2024

    Не дивно, що цьогорічна конференція розробників Google I / O присвячена штучному інтелекту. Компанія щойно…

    22.05.2024