Статті

Що робить VPN і чому цей сервіс стає все популярнішим

Share

VPN це те, що останнім часом стає все більш популярним у користувачів мережі Інтернет. VPN використовується по-різному, тому є різні причини, через які користувачі використовують такі сервіси. Для деяких дуже важлива безпека, в той час як інших цікавить просте розблокування геоблокованого контенту. Фахівці сервісу ALT VPN, розповідають навіщо користувачі мережі купують можливість використовувати ВПН.

Незалежно від мети, при виборі VPN важливо пам’ятати деякі речі. Найголовніше – це швидкість та безпека. У цій статті ми пояснимо використання VPN і трохи заглибимося у найкращі сервіси.

1. Безпека

На жаль, дедалі більше людей зазнають атак хакерів в Інтернеті. Це може статися у вашому власному будинку, але частіше зустрічається при використанні загальнодоступних мереж та точок доступу. Хакери крадуть таку інформацію, як паролі, інформацію про карти та конфіденційну інформацію, щоб шантажувати власників. Звичайно, всі хочуть уникнути цього і тут VPN може допомогти бути в безпеці.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

VPN дозволяє вашому трафіку проходити через тунель, який шифрує контент, а з’єднання йде лише між вашим пристроєм та сервером, до якого ви підключені. Найкращі VPN-сервіси взагалі не зберігають дані, тому ваші дані можуть пройти через цей сервер, практично не залишаючи слідів. Крім цього, також поширена функція аварійного відключення. Це означає, що якщо ви втратите з’єднання з вашим VPN шлюзом, ваша IP-адреса не буде відображатися навіть тимчасово.

2. Доступ до геоблокованого контенту та економія грошей при покупках в Інтернеті

Сервіс VPN пропонує сервери у кількох країнах, до яких можна підключитися. У всіх кращих сервісів багато хороших серверів у найбільших країнах, але деякі пропонують ширший спектр.

Ви дійсно можете заощадити гроші за допомогою VPN, роблячи покупки в Інтернеті. Багато сайтів мають різні ціни в різних країнах і це можна використовувати. Особливо якщо ви подорожуєте часто є великий вибір як рейсів, так і готелів.

3. Цензура в таких країнах як Китай та Росія

У деяких країнах діють дуже суворі правила щодо типу контенту, який має бути доступний для населення. Наприклад, у Китаї заборонені соціальні мережі. Якщо ви завантажите VPN перед поїздкою до такої країни, ви можете легко вибрати сервер, наприклад, у Німеччині. Це дає можливість вільно користуватися інтернетом, якби ви були там.

Джерела новин також можуть піддаватися цензурі. Країни, в яких це застосовується, як ви, можливо, вже зрозуміли, часто є диктатури. Зверніть увагу, що в деяких країнах, наприклад, з релігійних причин немає безкоштовного Інтернету. Наприклад, ви не можете дивитися YouTube у Туреччині або використовувати WhatsApp в Ірані. Однак з VPN у вас ніколи не виникне проблем із цензурою. Зверніть увагу, що рекомендується завантажити його перед поїздкою, оскільки сторінки для завантаження VPN-клієнта також піддаються цензурі.

Крім того, користувачі з таких країн як Росія та Китай, де блокуються безліч сайтів та сервісів, можуть отримати доступ до таких ресурсів через ВПН.

5. Будьте анонімними в мережі

Крім цензури, є також низка країн, які дуже зайняті моніторингом населення та всіх, хто відвідує країну. Це стало основною темою, наприклад, у Росії, де заборонено лаяти владу і висловлювати будь-який протест, за жителями якої дуже часто спостерігають спецслужби.

Це одна з основних причин, чому VPN став таким популярним останніми роками. Коли ви шифруєте свої дані, ви можете переглядати веб-сторінки, не турбуючись про те, чи контролюють вас, чи ні. Крім того, реклама на замовлення – це те, що багато людей знаходять дуже неприємним. Це можна уникнути при використанні VPN. Зверніть увагу, що ви повинні не забути видалити файли cookie вручну після цього, оскільки ви залежите від них у використанні декількох сторінок. Інший варіант – використовувати безпечний браузер.

З усіма послугами VPN швидкість вашого Інтернету трохи знизиться, оскільки трафік має проходити через зовнішній сервер, який шифрує дані, перш ніж вони потраплять до Інтернету. Але з хорошим сервісом із хорошими каналами та обладнанням цю різницю можна не відчути, можна спокійно переглядати сторінки, грати в ігри чи дивитися фільми.

Оскільки існує ряд безкоштовних VPN-сервісів, легко спокуситись вибрати один з них. Однак цього може бути недостатньо з кількох причин. По-перше, серверів часто мало, і вони повільні, тому рідко вдається нормально переглядати сторінки та транслювати фільми як HD. На жаль, якщо потрібно знайти безкоштовного провайдера з гарною швидкістю, для більшості послуг також є обмеження даних. Це означає, що ви можете використовувати певний обсяг даних за обмежений час.

Крім низької швидкості та продуктивності, кілька постачальників безкоштовних VPN також продають інформацію про своїх користувачів третім особам. Хоча це суперечить тому, чому ви хочете використовувати VPN від початку, саме так ці провайдери виживають у фінансовому відношенні. Також часто буває, що безкоштовні послуги безкоштовні лише протягом короткого періоду, перш ніж вам все одно доведеться платити.

Резюме

Є кілька вагомих причин, через які користувачеві постійно необхідно використовувати VPN. По-перше, VPN забезпечує безпеку та анонімність під час перегляду веб-сторінок. Це означає, що не потрібно турбуватися про свою конфіденційну інформацію. Крім безпеки, ви також отримуєте інші переваги, такі як можливість заощадити при покупках в Інтернеті та можливість доступу до геоблокованого контенту.

Сьогодні є сотні різноманітних VPN-сервісів на вибір. З урахуванням сказаного існує не так багато послуг, які відповідають бажаному вами стандарту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: VPN
  • Останні записи

    Samsung змінить конструкцію дисплея майбутнього Z Flip 7 і зробить його жорсткішим

    У липні Samsung представить на своєму заході в Парижі нове покоління складних смартфонів - Galaxy…

    18.05.2024

    Роздільна здатність екрану телефону: на що впливає і яке вибрати

    Роздільна здатність екрана — один із головних параметрів, які відповідають за якість зображення. Розкажемо, екрани…

    18.05.2024

    iPhone Plus повторить долю iPhone mini цієї осені

    Журналіст The Information Уейн Ма поділився інформацією про те, що Apple планує відмовитися від подальшого…

    18.05.2024

    Смартфон не заряджається: що варто зробити

    Ви підключили до мобільного телефону зарядний пристрій, а акумулятор не заряджається? Не панікуйте! Цілком можливо,…

    18.05.2024

    Twitter офіційно переїхав на x.com

    Ребрендинг соціальної мережі Twitter Ілоном Маском завершено, повідомляє Engadget. Рік тому Ілон Маск розпочав ребрендинг придбаного ним…

    18.05.2024

    Google може перейти на чіпсети TSMC для Pixel 10

    Телефони Google Pixel можуть зазнати значних змін у 2025 році, оскільки, за деякими даними, компанія…

    18.05.2024