Від яких параметрів залежить якість звуку на Android-смартфоні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сучасні мобільні пристрої можуть надавати досить якісне звучання. Але чого в цілому залежить якість звуку на смартфоні? На це питання на Хабре відповів Android-розробник.

Мало хто знає, що смартфони можуть давати звук у якості Hi-Fi. Іншими словами, вони можуть відтворювати аудіо з високою точністю. Однак у кожного виробника також щодо відтворення звуку є деякі обмеження.

Фахівець зазначає, що будь-який мобільний телефон може мати три варіанти відтворення аудіо: через динамік, через роз’єм 3,5 мм (для навушників), через Bluetooth. При цьому якість аудіо в кожному випадку буде різною. Існують також певні обмеження, причому вони можуть бути пов’язані безпосередньо з пристроєм (воно не здатне видати щось краще) або встановленими параметрами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Має свої особливості та якість звуку у «музичних» смартфонах. Вони виробник цій характеристиці приділив особливу увагу. Так, для цього зазвичай встановлюються вбудовані підсилювачі та ЦАПи (цифро-аналогові перетворювачі): на Vivo це Cirrus Logic, LG версії G – ESS ES9218. Звичайно, коштують такі моделі смартфонів дорого. Хоча буває, що підсилювачі є в недорогих пристроях: наприклад, від Xiaomi – TAS25ХХ і TFA98ХХ. Часто також встановлюються в телефони аудіокодеки – елементи, що включають ЦАП, підсилювач та інші деталі, спрямовані на обробку та виведення звуку.

Існують для покращення звучання та особливі модифікації. Найчастіше вони працюють за принципом модуля Magisk. Усе це впливає підсумкове звучання.

Нарешті, ще одним важливим компонентом, що впливає на звук у смартфоні, є драйвер. Взагалі, саме від того, як у системі мобільного пристрою реалізували потенціал аудіочипу, залежить якість звуку. Наприклад, виробники можуть використовувати найсучасніші драйвери (CAF для процесорів Qualcomm). Буває і так, що через прошивку звучання виявляється гіршим, тому що налаштована аудіочастина погано. Тоді вирішенням проблеми може стати заміна прошивки зі «стоковою» на кастомну (тобто сторонню).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.