Експерт розповів, чого не вистачає сучасним смартфонам

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До початку епохи сенсорних гаджетів люди користувалися звичайними кнопковими телефонами з різними цікавими фішками.

Ті апарати за всіма параметрами набагато поступаються нинішнім, але для свого часу вони були найкращими екземплярами споживчої електроніки.

Фахівець перерахував деякі функції старих мобільних телефонів, якими не оснащуються сучасні смартфони:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

1. Зеркало для селфі

Часто цей елемент дизайну зустрічався в розкладачках і розташовувався нижче або вище за об’єктив камери на задній кришці. Власне, зробити селфі з таким дзеркальцем і затворною кнопкою було набагато простіше, ніж на сучасний смартфон з використанням основної камери.

2. Змінні корпуси

Сьогодні покупцям доводиться буквально полювати за рідкісними смартфонами в якомусь відтінку, а раніше багато телефонів могли змінювати колір хоч по три рази на день. Для цього достатньо було купити недорогі змінні панелі та переодягати свій гаджет у міру набридання того чи іншого відтінку.

3. Коаксіальний роз’єм

Всі користувачі задавалися питанням, навіщо чи не в кожному телефоні передбачений цей дивний інтерфейс, а найвірогіднішим слухом була інформація про можливість підключення через нього камери. Однак цей роз’єм призначався для зовнішньої антени, яка посилювала GSM-сигнал.

4. Кріплення для шнурка

Зараз багато хто б здивувався, зроби який-небудь з провідних виробників смартфонів дірки в корпусі нового апарату, а не так давно багато хто використовував її за призначенням. У цей невеликий отвір кріпилися шнурки різних кольорів і розмірів, які можна було надіти на шию або намотати на руку.

5. Захист камери

Зараз виробники захищають об’єктив камери найміцнішим склом, яке тільки можуть створити, при цьому модуль все одно досить швидко покривається мікродрапинами, а в застарілих смартфонах до нього часто потрапляє пил. Раніше для захисту об’єктива нерідко застосовували рухливу пластикову «шторку», яка зрушувалась убік і таким чином запускала додаток камери на телефоні.

Раніше ми писали про те, що нові смартфони від Apple – iPhone 12 Pro та 12 Pro Max – отримали можливість вимірювати зростання людини. Для цього необхідно лише відкрити програму «Рулетка» (Measure) і навести камеру пристрою на те, чиє зростання вимірюватиметься. Смартфон знайде людину у  видошукачі і через кілька секунд на екрані з’явиться лінія із зазначенням її зростання.

Можливість вимірювання зростання людини з’явилася на смартфонах від Apple завдяки впровадженню лідера. Технологія працює за принципом взаємодії із доповненою реальністю. Ця функція зустрічається тільки в оснащених лідаром пристроях – iPhone 12 Pro, 12 Pro Max та iPad Pro.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.