Названо причини, чому слід вимикати інтернет у смартфоні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В даний час розробники смартфонів та інших гаджетів намагаються зменшити вплив на здоров’я людини до мінімуму. Так, якщо порівнювати з найпершими та найсучаснішими пристроями, які ми маємо зараз, то він набагато знизився, але повністю не зник. Мабуть, всі знають, що в телефонах потрібно проводити дуже мало часу, щоб не псувався зір. Ясно, що тільки одиниці дотримуються цих рекомендацій, але все ж таки спробуйте, тому що через це не тільки зір перестане псуватися, але й сон стане набагато кращим. Зі здоров’ям все зрозуміло, а що на рахунок інтернету? Чи слід його вимикати на ніч? І як це позначиться на батареї?

Швидке закінчення мобільного інтернету

Так, сьогодні ми можемо мати безлімітний трафік, але такі тарифи є дуже дорогими. Тому багато хто користується звичайними тарифами, які мають обмежений інтернет. Усі намагаються зберегти його довше, але все одно він швидко закінчується. Процеси, що відбуваються в телефоні, використовують інтернет без вашого відома, наприклад: оновлення програм, прийняття повідомлень у соціальних мережах, синхронізація з хмарою та багато іншого. Тому вимикайте інтернет на ніч або коли ви не користуєтесь телефоном. Це допоможе вам зберегти як інтернет, так і заряд. Ще на його швидке закінчення можете вплинути ви, тобто почнете встановлювати великий за розміром додаток або дивитися якесь відео у великій якості, щоб такого не було, по можливості включайте Wi-Fi, щоб ваш мобільний інтернет не витрачався.

Wi-Fi сам по собі включається на смартфоні

Уявіть, ви вже збираєтеся спати і на ніч вимикаєте Wi-Fi, вранці перевіряєте телефон, а він увімкнений. Ви відразу запитуєте, що це і чому так відбувається. Все дуже легко, прямо на вашому телефоні:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

1) Віруси. Так, це може бути небезпечне програмне забезпечення. Якщо ви нещодавно, до цього випадку, завантажили якусь програму з інтернету, то в ньому вона якраз і могла бути. Саме через нього ваш Wi-Fi включається, тому що вірусу, швидше за все, потрібне з’єднання, щоб передати вашу інформацію третій особі. Тому, скоріше встановіть антивірус і перевірте телефон, якщо небезпечні файли не знайшли, то йдемо далі.

2) Геолокація. Буває й те, що на вашому смартфоні включено геолокацію. Вона може включати Wi-Fi для того, щоб дізнатися про ваші точні координати. Тому спробуйте її вимкнути і подивіться, чи це знову не відбувається.

3) Play Маркет. Саме через нього може включатися Wi-Fi. Чому? Тому що у вас увімкнено автоматичне оновлення додатків, якому потрібен інтернет. Тобто коли встановленому на вашому смартфоні додатку потрібне оновлення, то Google Play сам включає Wi-Fi, щоб це зробити. Якщо ви хочете позбутися цього, просто вимкніть функцію “Автоматичне оновлення програм”. Після цього Wi-Fi повинен перестати включатися, коли ж таке продовжиться, то увімкніть режим «Економія енергії», завдяки якому кількість процесів зменшиться, тим самим є можливість, що зникне той, який це робив.

Режим очікування та кількість витраченого заряду під час нього

Якщо ви думаєте, що з вашим телефоном нічого не відбувається, ви помиляєтеся. У ньому відбувається багато різноманітних процесів, і не важливо день це чи ніч. Якщо відключити інтернет, то їхня кількість дуже знизиться, але велика кількість людей думає, що це не так. Саме через кількість процесів телефону знижується заряд акумулятора. Що більше їх, то швидше він витрачається. Ви, мабуть, помічали, що ввечері було, наприклад, вісімдесят відсотків, а до ранку вже сімдесят п’ять. Наступного разу подивіться, скільки у вас пропаде відсотків заряду, якщо ви відключите інтернет.

Який сенс вимикати Wi-Fi у смартфоні та чим це корисно.

Якщо ви вночі спите, це не означає, що телефон також. Багато людей ніколи на ніч не вимикають Wi-Fi, тому що вони звикли до того, що він повинен бути включений. Їм зручно тоді, коли вони миттєво одержують повідомлення, навіть коли сплять. Так, це може бути в деяких ситуаціях корисно, але Wi-Fi споживає досить хорошу кількість енергії, тим самим розряджає телефон.

Зараз технології розвиваються з неймовірною швидкістю. Чи чинить Wi-Fi вплив на людське здоров’я. Люди все ще думають про це і не можуть зрозуміти. Деякі вимикають його, дехто ні. Хто зовсім, коли лягає спати, витягує з розетки сам роутер. Над цим було зроблено багато досліджень, але точних відповідей так і немає. Дехто каже, що їхній сон покращився, інші навіть різниці не помітили.

Давайте підіб’ємо підсумки. Навіщо відключати Інтернет на смартфоні та чим це допоможе? Вимкнення інтернету, коли він вам не потрібен, може відіграти хорошу роль для вашого акумулятора та трафіку. Завдяки цій простої дії ви зможете заощадити на інтернеті та зберегти заряд вашого телефону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.