Як на iPhone подивитися зношеність батареї

Статистика стану батареї доступна починаючи з iOS 11.3

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли iPhone раптово вимикається або сильно гальмує – це може бути ознакою зношеної батареї. Смартфони Apple ведуть статистику використання акумулятора. Подивившись на цифри можна визначити зношеність батареї.

Статистика стану батареї доступна починаючи з iOS 11.3. Щоб дізнатися відсоток ресурсу акумулятора, перейдіть в Налаштування > Батарея > Стан батареї.

Потрібний показник – це максимальна ємність. Це число дає загальне уявлення про те, який ресурс залишився у акумулятора.

Регулярно спостерігаючи за швидкістю зменшення цієї цифри можна визначити, що в телефоні встановлена неякісна батарея. У неї помітне зниження навіть після нетривалого використання.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якісна батарея матиме близько 80% залишкової ємності після року використання (500 разів повного заряду-розряду). Варто подумати про заміну акумулятора, коли цифра стає менше цього.

Ще одна річ, на яку слід звернути увагу, – це максимальна продуктивність. Цей індикатор показує стан системи управління живленням. З часом iPhone знизить продуктивність, щоб зменшити навантаження на зношену батарею.

Цей обмежувач можна вимкнути, натиснувши на кнопку” Відключити ” в повідомленні. Знову включити цю функцію не вдасться, якщо тільки не відбудеться ще один серйозний збій батареї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.