Які параметри необхідно встановити на новому комп’ютері для збільшення швидкості його роботи

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерти видання Tom’s Hardware розповіли, які дії на новому комп’ютері потрібно здійснити відразу ж, щоб ігри та програми запускалися та йшли краще.

Усього, як стверджують автори, необхідно зробити 15 кроків. Тоді комп’ютер точно готовий до роботи.

  1. Оновити графічний драйвер . Якщо в збірці дискретна графіка, то потрібно переконатися, що на комп’ютері встановлені останні оновлення драйвера. Це дозволить забезпечити найкращу продуктивність в іграх. При цьому краще користуватися власним програмним забезпеченням AMD або NVIDIA.
  1. Повернути у Windows 11 повноцінне контекстні меню. Це меню, яке відкривається, коли клікаєш по файлу правою кнопкою миші. У Windows 11 його зробили скороченим. Щоб повернути стару версію, потрібно зайти до редактора реєстру. Потім необхідно перейти до HKEY_CURRENT_USER \ SOFTWARE \ CLASSES \ CLSID \, створити новий розділ реєстру з ім’ям {86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2}. До цього розділу додати новий – з ім’ям InprocServer32. Нарешті, відкрити ключ (За замовчуванням) в InprocServer32 і встановити для нього пусте значення. Після цього залишається лише перезавантажити комп’ютер.
  1. Видалити деякі програми. Необхідно в налаштуваннях переглянути список програм і позбутися всіх, які здаються непотрібними. Також краще залишити ті програми, в яких ви не впевнені.
  1. Зробити видимими розширення файлів та приховані файли. Для цього слід ввести в пошуку Windows «Параметри провідника файлів», вибрати вкладку «Перегляд». Тут потрібно прибрати галочку біля “Приховати розширення для відомих типів файлів”, “Приховувати захищені системні файли” і додати – біля “Показати приховані файли, папки та диски”.
  1. Увімкнути темний режим. Це можна зробити через “Налаштування”. Вони потрібно перейти в «Персоналізація» – «Кольори», а потім вибрати «Темний».
  1. Змінити колір рядка заголовка. Це також робиться через “Параметри”. Потрібно вибрати “Персоналізація”, а потім “Кольори” і вибрати потрібний колір. Після цього на Windows 11 треба активувати функцію «Показувати акцент на рядках заголовків та межах вікон», а на Windows 10 встановити галочку біля «Рядки заголовка та межі вікна».
  1. Створити клавіші для улюблених програм. Для цього потрібно зробити таке. Відкрити командний рядок та ввести explorer shell:AppsFolder. Після цього відкриється вікно зі значками для всіх встановлених програм, і вам потрібно перетягнути потрібну програму на робочий стіл. Потім потрібно клацнути правою кнопкою миші по значку ярлика на робочому столі та вибрати «Властивості». Далі треба ввести в поле потрібну комбінацію клавіш (зазвичай вона складається з ALT+CTRL+літера). Те саме потрібно зробити з усіма улюбленими програмами.
  1. Прибрати екран блокування . Потрібно відкрити редактор реєстру, перейти до HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows, створити новий ключ Personalization, якщо він ще не створений. У цьому ключі необхідно створити значення DWORD (32-біт) з ім’ям NoLockScreen і зробити його рівним 1.
  1. Примусити Windows закривати всі програми після завершення роботи . Для цього знову необхідно перейти до редактора реєстру. У ньому потрібно відкрити HKEY_CURRENT_USER \ Control Panel \ Desktop. Після цього слід створити AutoEndTasks, задати для нього значення 1, створити WaitToKillAppTimeOut і встановити значення 2000, а також створити HungAppTimeOut і задати значення 2000.
  1. Змінити браузер за промовчанням . У вікні пошуку потрібно ввести “Програми”, натиснути на “Програми за замовчуванням”. У Windows 11 потрібно переглянути вниз і вибрати потрібний браузер, двічі на нього натиснувши, у Windows 10 – прокрутити вниз, натиснути на значок Edge і вибрати потрібний браузер.
  1. Включити захист системи . У вікні пошуку необхідно ввести “точку відновлення”. Після цього необхідно вибрати розвантажувальний диск (зазвичай це диск С), натиснути на «Налаштувати», а потім – позначку при «Включити захист системи».
  1. Увімкнути Storage Sense для збереження місця . Слід перейти через «Налаштування» – «Система» – «Сховище». Потім потрібно увімкнути Storage Sense. У Windows 11 це можна зробити, якщо двічі клацнути на Storage Sense і вибрати Run Storage Sense now . У Windows 10 – якщо натиснути «Налаштувати визначення сховища, щоб запустити його зараз», а потім – «Очистити зараз».
  1. Налаштувати масштабування . Для цього відкрийте «Налаштування», потім – «Система», після цього – «Екран». Перейдіть до заголовка «Масштаб і макет» . Потім можна вибрати будь-який масштаб.
  1. Налаштувати розпізнавання відбитків пальців чи осіб . Робиться це через “Налаштування” – “Облікові записи” – “Параметри входу”. Там необхідно відкрити “Розпізнавання облич” або “Розпізнавання відбитків пальців”, натиснути “Налаштувати”.
  1. Видалити OEM розділ відновлення для економії місця . Це можна зробити, якщо у вас буде бажання, оскільки сама по собі рекомендація є досить спірною. Потрібно відкрити командний рядок від імені адміністратора. У цьому рядку необхідно ввести diskpart, потім select disk 0, після цього – list partition, далі – select partition NUMBER (number – номер розділу відновлення). Нарешті, необхідно ввести delete partition і розділ зникне. Якщо ви отримали повідомлення про помилку, введіть gpt attributes=0x80000000000000 і повторіть спробу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.