iOS та Android порівняли за ефективністю та захищеністю

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Названо основні причини, через які смартфони на Android поступаються айфонам з економії оперативної пам’яті та захищеності.

Реклама

Щодо ОЗП, пристроям на iOS потрібно менше оперативної пам’яті для ефективного вирішення завдань користувача. Коли користувач зупиняє програму, система повністю її вимикає, не залишаючи працювати у фоновому режимі, а при повторному запуску програма починає роботу з того самого місця, на якому було зупинено. Для цього потрібно менше пам’яті.

В Android, навпаки, і для активної роботи, і для фонового режиму програм необхідно однакову кількість пам’яті. Звідси й величезні обсяги ОЗП.

Це справедливо і для отримання користувачами оповіщень від програм. В Android вони передаються безпосередньо від додатків, а в iOS – по серверах Apple. Це також впливає на обсяг необхідної пам’яті.

Крім цього, зазначається, що програми в Google Play проходять не такий суворий контроль, як в App Store, тому більша ймовірність установки на Android-пристрої різних вірусів. Це може виявлятися в їхньому довільному підключенні до камери, мікрофону та іншого обладнання смартфонів. У iOS будь-яка дія програми має бути дозволена користувачем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: