Відомо, на що звернути увагу при покупці нового смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Придбання нового смартфона для багатьох є важливим. Мало хто купує спонтанно, адже це не дешеве придбання. Люди заздалегідь цікавляться пристроями, щоб вибрати для себе найбільш зручний та підходящий. Тим більше, що в середньому одним смартфоном користуються три роки. Термін, погодьтеся, досить довгий і зазнавати незручностей за свої гроші не хочеться. Тому ми вирішили дати кілька порад, щоб вам було легше зорієнтуватися перед покупкою.

№1 – обсяг пам’яті.

Це перше, що необхідно звернути увагу при виборі нового пристрою. Якщо навіть Ви не врахуєте всі нюанси, коли купуватимете смартфон, то обсяг пам’яті обов’язково потрібно уточнити та порівняти його з іншими моделями. Без цього ніяк. У сучасному світі технологій з кожним роком все більше можливостей телефону. Колись важко було уявити, що ми оплачуватимемо покупки в супермаркетах, використовуючи лише смартфон. Оскільки ми весь час встановлюємо додаткові програми, завантажуємо різноманітні програми, щоб полегшити собі повсякденне життя, а деяким навіть роботу, то пам’яті в телефоні занадто багато не буває.

Ми не знаємо, що вже завтра вигадають розробники і які нові можливості з’являться у нашого смартфона. Для того, щоб не змінювати пристрій через рік, рекомендуємо Вам вибрати гаджет об’ємом пам’яті не менше 64 Гб.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще один аспект. Старіші телефони мали спеціальний слот для додаткової карти пам’яті SD. Нові пристрої дедалі частіше випускають без цього слота. Тому сподіватися, що потім пам’ять докуплю не варто. Щоб цього не сталося, перевірте наявність слота у новому телефоні. Хоча ми рекомендуємо Вам відразу купити смартфон з великим обсягом пам’яті.

№2 – розмір смартфона.

Розмір смартфона, який Ви вибираєте, теж відіграє важливу роль. Перед покупкою, рекомендуємо Вам потримати пристрій у руках, спробувати ним скористатися, щоб побачити – зручно чи ні.

Одні користувачі люблять великі гаджети. Вони їм потрібні, наприклад, для роботи або люблять грати в ігри, дивитися серіали та інше. Тоді слід купувати пристрій з розміром екрана не менше 6,5 дюймів. Чоловікам теж зручніше користуватися великими смартфонами, хоч і жінки люблять їх теж. Деякі вважають, що великий телефон є ознакою статусу.

Однак є свої шанувальники й у малих за розмірами пристроях. Вони зручні, менше вислизають із рук, малопомітні в кишені. Якщо ви любите такі смартфони, придивіться до iPhone 12 Mini або ZenFone 8. Телефон з дисплеєм 6 дюймів або менше – саме те, що потрібно. Вибір на користь великого або малого пристрою залишається за Вами.

№3 – гарантія на телефон.

Зараз у магазинах техніки є така «фішка» – пропонують придбати додаткову гарантію на телефон або ще називають розширеною. Звісно, ​​не безкоштовно. Тобто Ви платите гроші за зайвий рік-дві гарантії.

Якщо Ви купуєте дорогий пристрій, то, мабуть, варто гарантувати собі більш тривалий термін його використання. Для дешевих телефонів ми вважаємо розширену гарантію не варто купувати.

З огляду на досвід, гарантія не завжди використовується. Або вона просто не потрібна була, і люди нею не скористалися. Або при зламаному смартфоні страховий випадок важко було довести. Коли ми вибираємо в магазині новий гаджет, останнє, що нам хочеться робити, це вичитувати умови гарантійного паспорта. Тому при неполадках із телефоном можна піти ні з чим, якщо гарантія не буде доведена Вами.

Порада наша така – чим викидати зайві засоби на вітер – краще купіть захисну плівку або скло, і придбайте хороший захисний чохол.

№4 – не варто купувати старий смартфон.

Ми не рекомендували б Вам купувати старий телефон. Тільки якщо ви дуже обмежені у фінансах. Проблем із таким телефоном буде дуже багато.
По-перше, відсутність сучасних технологій – не буде ні системи платежів NFC, ні 5G, ні USB-C для зарядки, ні інших зручностей, що вже стали частиною нашого життя.

По-друге, телефон на момент придбання буде віком приблизно 2-4 роки, а значить, операційна система в ньому буде застаріла. Виробник так довго не підтримує програмне забезпечення, тому оновлення не буде. Отже, нові функції ОС будуть Вам недоступні.

По-третє, ніхто не дасть Вам гарантій, як довго він прослужить.
Висновок такий – перед покупкою нового смартфона необхідно трохи поцікавитись цим ринком, останніми технологіями та можливостями нових пристроїв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОitech.co.ua

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.