Статті

Відомо, як продовжити життя смартфона – 7 порад

Share

Новий телефон – це завжди приємна покупка. Кожен сподівається, що він прослужить якнайдовше. Але час служби гаджета скорочує сам користувач.

Щоб збільшити термін служби техніки, потрібно спочатку правильно користуватися нею. Повністю відключати телефон Будь-який прилад періодично потребує відпочинку. Тому хоча б раз на два тижні потрібно вимикати смартфон.

1. Блютуз та wi-fi

Ці дві функції мають велике споживання енергії. Щоб смартфон не витрачав заряд у порожню, включати лише за потреби. Погані погодні умови Не піддавайте телефон екстремальним температурам: залишати на сонці або користуватися за дуже низької температури. Попадання прямих сонячних променів може перегріти гаджет, а й зіпсувати екран. Мороз знижує енергоємність акумулятора. При постійному використанні в холод телефон може перестати тримати заряд.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2. Правильно заряджати телефон

Більшість людей ставлять пристрій на зарядку, коли лягають спати. Це зручно людині, але не гаджету. Коли телефон зарядився на 98%, його потрібно від’єднати від блока живлення. Існують надшвидкі зарядки. Але користуватися такими можна лише в екстрених випадках.

3. Вчасно заряджати

Неможливо постійно доводити телефон до повного розряду. Оптимальним нижнім кордоном буде 40-60%, а верхнім 95-98%. Новий телефон припадає до 20%, а потім ставиться на зарядку. Повна розрядка проводиться 1 раз на кілька місяців.

4. Рідний зарядний пристрій

Часте явище, коли шнур перетирається чи переламується. І в хід ідуть будь-які кабелі. Аби підійшли по роз’єму. Але це невірно. Використовувати можна лише рідні та сертифіковані зарядні пристрої. Підпільні ЗУ можуть призвести до вибуху та пожежі.

5. Тримати смартфон у чистоті

Щоб продовжити життя смартфону, необхідно регулярно проводити очищення порту для заряджання. Акуратно тонкою зубочисткою або голкою позбавлятися від сміття та волосся. Для більшої безпеки можна придбати чохол, який закриває доступ до гнізда.

6. Функція геолокації

Служба місцезнаходження розряджає телефон досить швидко. Потрібно зменшити вплив цієї функції на акумулятор. Для цього потрібно відключити її в тих додатках, які не потребують її постійно. Яскравість дисплея 100% яскравість телефону прийнятна лише у сонячну погоду. В решту часу краще знижувати цей показник. Сучасні моделі оснащені функцією автоматичної яскравості. Гаджет сам встановить потрібний режим залежно від освітлення навколо.

7. Повідомлення

Увімкнені повідомлення тримають телефон у безперервній готовності. Щоразу екран спалахує, що вимагає енерговитрат. Краще відмовитись від них на користь акумулятора. Виконуючи всі ці нехитрі методи, можна значно продовжити життя гаджету. Будь-яка річ прослужить довше, якщо дбати про неї.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Ось чому Windows XP небезпечно використовувати у 2024 році

    Використання застарілих операційних систем, таких як Windows XP, може становити значний ризик безпеки користувачів при…

    20.05.2024

    Як швидко зарядити смартфон – поради

    Довга заряджання батареї мобільного пристрою дратує багатьох людей. Проблема в тому, що користуватися гаджетом, що…

    20.05.2024

    5 найкращих смартфонів Xiaomi на весну 2024 року

    Ресурс TechRadar назвав п'ятірку найкращих смартфонів від китайського техногіганта Xiaomi. Xiaomi 14 названий найкращим з…

    20.05.2024

    Вийшло оновлення iOS 17.5.1 та iPadOS 17.5.1 – що нового

    Компанія Apple випустила невеликий апдейт операційних систем iOS та iPadOS. У версії 17.5.1 немає нічого…

    20.05.2024

    Представлено дуже незвичайний асистент-гаджет для смартфона

    Примітно, що Lamptok спочатку призначений для людей з порушеннями слуху: гаджет легко кріпиться до будь-якої…

    20.05.2024

    Створено унікальну флешку яка прослужить понад 200 років

    Коли ви купуєте флешку, ви звертаєте увагу на три параметри: обсяг, продуктивність і стійкість до…

    20.05.2024