ТОП-10 корисних функцій оболонки Funtouch OS 12

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Funtouch OS – гнучка та зручна оболонка, яку компанія vivo встановлює на свої смартфони. Виробник постійно доопрацьовує фірмовий лаунчер. Актуальна дванадцята версія ОС отримала низку покращень та оптимізацій системи. Змінили меню додатків, перемалювали шторку, додали віджети та багато іншого. З’ясовуємо, чим цікавим є оновлений інтерфейс.

Кастомізація інтерфейсу

Funtouch OS 12 схожа на чисту версію Android, яку багато хто вважає еталоном зручності. При цьому інтерфейс vivo дозволяє більш детально налаштувати робочий простір. У настройках можна вибрати стиль організації програм — на головному екрані або окремому. Сітку дисплея теж легко поміняти, щоб на домашньому екрані відображалося комфортне для користувача кількість піктограм: 4×6 або 5×6.

Ярлики програм зручно переміщати як по одному, так і по групі. Зрозуміло, можна завантажувати теми, щоб змінити вигляд іконок та кольору системи. А щоб не тягнутися щоразу до шторки повідомлень, простіше поставити у регулюванні відповідну галочку. Так панель витягуватиметься тільки після того, як власник гаджета проведе пальцем униз від центру екрана.

Віджети

У Funtouch OS 12 приділили багато уваги віджетам. Їх перенесли більш зручне місце — у меню додатків. Там їх простіше знайти та ознайомитися з усіма доступними варіантами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З’явилися нові віджети. Міні-версія музичного плеєра автоматично збільшується на робочому столі під час натискання – вдасться вибрати треки з локального сховища або Spotify. Перемальовували віджети для відображення погоди, перегляду фотографій та власних нотаток.

Розумний помічник iManager

iManager дозволяє контролювати стан пристрою – від питань продуктивності та витрати батареї до керування безпекою. Тепер не треба завантажувати окремі клінери та антивіруси – утиліта сама вміє чистити кеш та сканувати систему. Існує навіть окрема функція для глибокого очищення WhatsApp.

У розумному помічнику з’явилася опція захисту софту. Щоб убезпечити персональну інформацію, достатньо задати додатковий пароль для запуску важливих програм.

Розумні жести

У Funtouch OS 12 багато налаштувань, пов’язаних із жестами. Наприклад, для активації апарата достатньо двічі торкнутися екрана. А подвійне постукування по увімкненому дисплеї заблокує гаджет. Якщо намалювати літеру М, запуститься камера, F – Facebook. Подібні маніпуляції дуже спрощують взаємодію з телефоном.

Софт від Google

Компанія vivo поступово відмовляється від своїх додатків, віддаючи перевагу сервісам «корпорації добра». Розробники замінили персональний екран Jovi Home на панель Google Now. Під ніж потрапили утиліти для дзвінків та відправки SMS – замість них використовується софт Google. На зміну фірмовому пресету батьківського контролю прийшла програма Family Link.

Управління повідомленнями

З налаштуванням повідомлень повний порядок. Наприклад, вдасться приховувати беззвучні пуші від додатків, щоб вони не захаращували рядок стану. Можна активувати увімкнення екрана при отриманні повідомлень, а також вибрати один із варіантів відображення зі звичайним текстом або прихованим. Остання опція стане в нагоді, якщо не хочеться, щоб хтось випадково прочитав конфіденційне повідомлення на заблокованому смартфоні.

У настройках є історія повідомлень, яка дозволяє переглянути всі повідомлення за певний час. Зручно, якщо випадково скинули пуш і не вдається його знайти самостійно. Є опція для спливаючих чатів: відповісти на лист у месенджері можна в плаваючому вікні. Коли надходить повідомлення, лічильник на іконках відображається у вигляді точки або цифр — цей параметр також регулюється.

Динамічні ефекти

Оболонка пропонує багато барвистих анімацій, що супроводжують різні події. Зрозуміло, що творці Funtouch OS дали користувачам можливість вибирати ефекти. Легко змінити відображення практично кожної дії. Від розпізнавання особи або відбитка до анімації вимкнення гаджета. Одне слово, справжній подарунок для тих, хто любить налаштовувати все під себе.

Завжди на дисплеї

У моделях із AMOLED-екранами є функція Always on Display. Користувачам доступно безліч варіантів віджетів годинника, зображень, шрифтів та інших фішок для кастомізації заблокованого екрана. Можна регулювати колір тексту на неактивному дисплеї. Крім того, деякі заставки здатні змінюватись в залежності від часу доби.

Розширення ОЗП

Funtouch OS вміє збільшувати обсяг оперативної пам’яті смартфонів за допомогою технології об’єднання пам’яті. Ця фішка нарощує ОЗП рахунок вбудованого накопичувача. Вона робить роботу системи більш плавною і позбавляє підгальмовування. Функцію потрібно активувати в налаштуваннях, перейшовши до розділу «ОЗП та об’єм пам’яті».

Easy Touch

Easy Touch (вона ж сенсорна кнопка) – бічна спливаюча клавіша, що забезпечує швидкий доступ до програм та деяких функцій. Ряд фірмових утиліт запускається в невеликому плаваючому вікні поверх інших додатків. Наприклад, зручно відкрити калькулятор, не закриваючи сторінку у браузері.

Користувач самостійно вибирає софт, який потрапить до швидкого меню. Ще кнопку можна використовувати як додатковий спосіб керування гаджетом. Easy Touch, залежно від жестів, дозволяє виходити із програми, відкривати робочий стіл і навіть блокувати смартфон. Усі опції гнучко регулюються.

Підсумки

Funtouch OS 12 надає більше можливостей, ніж багато альтернативних оболонок. Вона швидко і плавно працює, пропонує детальну кастомізацію інтерфейсу та дає значний набір опцій, що розширюють функції стандартної ОС Android. Невеликі, але корисні фішки дванадцятої версії значно спростять життя багатьох користувачів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.