Як підключитися до Wi-Fi в кафе і не бути зламаним

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Днями мережу облетів абсурдний випадок. Молодик підключився до Wi-Fi одного кафе та потрапив на гачок шахраїв. Що ж сталось та як уникнути подібного інциденту?

Дана ситуація набрала широкого розголосу в мережі. Молодик відвідав кафе та вирішив підключитись до мережі Wi-Fi. Проте, спроба була безуспішна. Користувачі ввів логін та пароль від мережі, але підключитись так і не вдалось. Юнак довго не барився та вирушив додому. Вже через годину постраждалий отримав десятки дзвінків з питанням, що ж з ним сталось.

Як виявилось, зі сторінки юнака в соціальній мережі надходили повідомленням «Буде 200 гривень до завтра?» іншим підривникам. Сценарій випадку вже зрозумілий: далі була відправлена карта отримувача, а чуйні товариші позичили хлопцеві гроші.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Проте, як ви вже здогадались, кор стукач самостійно нічого не писав та не просив. Сторінка соц.мережі буда зламана та десятки повідомлень з проханням вже були відправлені.

Як таке можливо?

Постраждалий був не місцевим, тому нічого навіть не підозрював. Відвідавши заклад, хлопець підключився до мережі з назвою «café» та спробував підібрати пароль.

Потім відкрився сайт закладу, де потрібно було ввести свої дані. Підключитись не вдалось, хлопець нічого не підозрював. Зловмисники заволоділи паролем та підняли DNS сервер. За посиланням соціальної мережі відкився сайт зловмисників, який нічим нк відрізняється від справжнього сайту кафе. Як результат – зловмисники використали пароль в своїх цілях. А найгірша новина – що кафе в цьому не винне, а зловмисників знайти майже неможливо.

Як уникнути подібного випадку?

Відрізнити оригінальний сайт, від сайту зловмисників можна. Зазвичай зловмисник підробляє лише головну сторінку, де ви приходите авторизацію. Перейдіть по іншим посиланням сайту – працювати вони не будуть.

Крім того, ви можете встановити VPN. Якщо Wi-Fi ви серед списку не знайдете, а сторінка сайту буде доступною це свідчитиме про фейк. Лише одна порада ніколи не змінюється і є найбільш ефективною — не підключайтесь до незнайомих мереж!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.