Без категорії

У iPhone запозичують функції Android. Але смартфони Apple все одно краще

Share

У грудні цього року аналітик Мінґ Чі Куо опублікував звіт для інвесторів Apple, у якому передбачив нові параметри камер майбутніх iPhone. За отриманими даними, iPhone 14 буде оснащений камерою з роздільною здатністю 48 МП.

Він вийде в другій половині 2022 року і для смартфонів Apple така особливість буде інновацією. Але проблема в тому, що в Android-смартфонах ця технологія застосовується з 2019 року – одним із перших пристроїв був аж Xiaomi Redmi Note 7, що коштував біля 5 тисяч гривень.

У 2021 році важко уявити Android-смартфон без цієї можливості – збільшена роздільна здатність дозволяє збільшувати і кадрувати зображення без втрати якості, що зручно. А iPhone отримає цю функцію лише через три роки після появи. Це говорить про те, що смартфони Apple поступаються конкурентам за функціональністю.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Камера на 48 МП – не єдиний параметр, який Apple запозичує у конкурентів на Android. 2023 року вона додасть до своїх смартфонів перископічного зуму. Для розуміння він з’явився в тому ж 2019 році в Huawei P30 Pro, а зараз він використовується у флагманах Samsung Galaxy S.

І це не перший подібний випадок. На початку 2018 року пішов тренд на нічний режим зйомки, на смартфонах Apple він з’явився лише наприкінці 2019-го з виходом iPhone 11, 11 Pro та 11 Pro Max. Ультраширококутний модуль почав з’являтися на Android-смартфонах наприкінці 2018 року, а на iPhone наприкінці 2019-го. Компанія стабільно не встигає конкурентами.

Чому так?

Незважаючи на відставання довжиною щонайменше на рік, користувачі iPhone залишаються задоволеними продукцією улюбленої компанії. У 2019 році нічний режим був буденністю для Android-смартфонів, і незважаючи на це в моїх стрічках кожної з соцмереж одна за одною з’являлися публікації з захопленими відгуками про нічну зйомку iPhone 11, 11 Pro або 11 Pro Max.

Те саме було з ультраширококутним модулем. Його не сприймали в Android-смартфонах, а тепер в Інстаграмі пішов тренд – блогери та звичайні користувачі стабільно застосовують його як селфі-камера. Кожне подібне нововведення Apple подає як інновації і люди вірять їй. Суть у тому, що для цільової аудиторії це так і є.

На це є дві причини:

  • Масовий користувач iPhone купує смартфон раз на три роки. У проміжку між вибором нового смартфона він забуває про індустрію, а коли цей момент настає, він за замовчуванням бере «останній айфон». Уявіть, що ви перейшли з iPhone XR на 13. Ви отримаєте подвійну камеру, оптичну стабілізацію зі зсувом матриці, OLED-екран достатньо для вау-ефекту.
  • Крім того, тих, хто оцінює нові моделі смартфонів Apple щодо найкращих Android-флагманів, одиниці. Фанати Apple взагалі не стежать за індустрією. Аналітики SellCell провели дослідження в березні цього року – вони опитали 5000 американців і з’ясували, що 91,9% їх не розглядають варіант переходу на смартфон іншого бренду. Це рекордний показник для SellCell і на 1,4% більше, ніж рік тому.

Чого не сказати про Android-смартфони. Коли у Huawei почалися проблеми з сервісами Google, користувачі оперативно переключилися на Xiaomi, тому що глобально з точки зору досвіду відмінностей між брендами Android-смартфонів немає.

Підсумок

Якщо оцінювати політику Apple з погляду запитів цільової аудиторії, виходить, що компанія все робить правильно. Вона могла розвиватися швидше, але навіть без інновацій продаж її смартфонів зростає — у четвертому кварталі 2020 року компанія продала рекордну кількість мобільних пристроїв за всю історію.

Крім того, моделі iPhone удосконалюються, але в іншому напрямку. Минулого року 12 Pro Max здивував наявністю оптичної стабілізації зі зсувом матриці, а цього року отримав весь модельний ряд iPhone 13. Крім того, смартфони Apple навчилися знімати відео в HDR, конкуренти на Android немає.

Apple може запозичувати функції з Android через роки. І для своєї бази фанатів iPhone все одно буде кращим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Що потрібно знати під час створення пароля для свого облікового запису

    Кіберполіція рекомендує дотримуватися цих порад під час створення пароля та використання облікового запису. Для створення…

    19.05.2024

    У “Vodafone” відповіли абонентам, чому може зникнути Інтернет

    Скарги на Vodafone почали надходити після введення графіків відключення електроенергії по всій Україні. "Тут знову…

    19.05.2024

    Названо 10 найпоширеніших помилок при зарядці смартфона

    У сучасному світі смартфон став нашим незамінним помічником. Ми використовуємо його для дзвінків, спілкування, роботи,…

    19.05.2024

    Все дуже серйозно. OpenAI посилює захист конфіденційності

    В останньому матеріалі видання Vox з'явилася інформація про те, що компанія OpenAI, відома своїми розробками в галузі…

    18.05.2024

    Відомо, що Apple не розповіла про новий iPad Pro

    На початку цього року купив новий MacBook Air. Це була 13-дюймова модель початкового рівня із…

    18.05.2024

    Microsoft випустить нову консоль Xbox у 2026 році

    Інсайдер під ніком TheGhostofHope, посилаючись на кілька "надійних джерел", розповів про плани Microsoft з випуску…

    18.05.2024