Українцям назвали ознаки злому смартфона

Час читання: < 1 хв.

Експерти з інформаційної безпеки перерахували ознаки, що дозволяють визначити, що мобільний телефон був зламаний. На наявність шкідливого програмного забезпечення на пристрої можуть вказувати відразу кілька сигналів.

Реклама

Питання в українців повинен викликати, наприклад, «неприродно швидкий розряд батареї акумулятора». Як правило, незадеклароване ПО що “працює на вашому телефоні” в фоновому режимі, значно під’їдає заряд батареї.

Насторожитися слід, коли смартфон перезавантажується без видимих ​​причин. Також серед характерних ознак фахівці називають незрозумілий шум під час розмови і «дивну поведінку» телефону: наприклад, якщо при заблокованому екрані виникає спам, а екран «скаче».

Експерт з кібербезпеки в «Лабораторії Касперського» Дмитро Галів в свою чергу повідомив, що про зараження можуть говорити перегрів пристрою, поява дивних програм, які власник не встановлював, витрата великого обсягу інтернет-трафіку. Він підкреслив, що завдання більшості шкідливого ПО якомога довше залишатися непоміченим, так що людина може не відразу побачити, що з її смартфоном щось не так.

Зараз читають  Топ-10 професій, які ШІ може замінити в майбутньому

Якщо користувач помітив ознаки зараження «Майнером або банківським троянцем», то в такому випадку необхідно перевірити телефон за допомогою антивірусу і видалити шкідливу програму, розповів Галів. Якщо ж власник смартфона виявив сталкерську програму, то, за словами експерта, потрібно подумати, перш ніж приймати дії, так як «невідомо, якими будуть наступні кроки зловмисника».

Галів заявив, що іноді навіть в офіційних магазинах додатків можуть зустрітися троянці, тому користувачам слід час від часу перевіряти, які програми встановлені на телефоні і стежити за дозволами, які просять тільки що скачані програми. «Якщо умовний додаток “Ліхтарик “запитує дозвіл на доступ до камери або мікрофону, це привід насторожитися», – уточнив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.