Українцям розповіли, чим безпечніше оплачувати покупки: банківською карткою чи смартфоном

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

У цій статті ми хочемо поговорити про переваги телефону перед банківською карткою під час розрахунку за товар у магазині. Що безпечніше для покупця, щоби не викрали його кошти.

Реклама

На нашу думку, безпечніша оплата смартфоном через встановлену систему NFC.

Що ж до оплати банківською карткою через термінал, то тут є певні ризики. Якщо Вашими засобами захочуть скористатися злодії, зробити це цілком реально. Такі випадки вже були. Продавці супермаркетів, до яких Ви постійно ходите, можуть поступово записати всі цифри з Вашої картки – номер, дату, до якої вона діє та код CVV. Далі за допомогою цих даних вони можуть придбати товар в Інтернет-магазині. Щоб захистити своїх клієнтів, банки почали перестрахування від таких випадків, надсилаючи власнику картки код на телефон, який є доступом для того, щоб підтвердити покупку.

Але такі функції не у всіх Інтернет-магазинах. Якщо ж шахраї зацікавилися вашими кодами, будьте впевнені – вони точно знають, де ваші гроші можна використати.

Крім того, можна викрасти Вашу банківську картку та скористатися нею швидко та взагалі без проблем. Нові карти випускаються з чіпами та без пароля. Ви не встигнете моргнути, як за Вашою картою розрахуються в будь-якому магазині.

На відміну від карти, скористатися Вашим телефоном, щоб поцупити з нього кошти, буде дуже складно.

Якщо хтось вкраде ваш телефон, то думаю, ви помітите це набагато швидше ніж відсутність карти. До Ваших банківських карток на телефоні зловмиснику ще доведеться дістатися. Адже всі зараз мають відбитки пальців або паролем для доступу до інформації на смартфоні. Можливо, у Вас навіть буде час, щоб встигнути зателефонувати до банку та заблокувати карти.

Система NFC, встановлена ​​на телефоні та за допомогою якої Ви оплачуєте покупки, влаштована таким чином. Банк надає Вашим карткам відповідний ID номер, тільки він прописаний у телефоні в системі NFC. Коли Ви робите розрахунки за товар, тільки Ваш ID номер фіксується в магазині. По ньому відбувається ідентифікація Вас у банку та списання коштів із карток. Тому інформацією про номери та інші дані карт ніякий продавець або інший співробітник магазину скористатися не зможе, оскільки вона для нього недоступна.

Систему NFC почали встановлювати на смарт-годинник. Це ще один аргумент на користь її безпеки. Такий варіант оплати за товар у магазині взагалі найбільш надійний, адже втратити причеплений до руки пристрій дуже складно, а викрасти його теж непросто.

Висновок один – оплата через систему NFC однозначно безпечніша за розрахунки банківськими картками при оплаті за товар у магазині.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоitech.co.ua

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ