Відомо, чи справді сканер відбитка пальця у телефоні безпечний

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо у вас на телефоні, планшеті або ноутбуку є доступ до входу за допомогою сканера відбитка пальця або пароля, то віддавайте перевагу іншому. Нехай Ви будете витрачати на це трохи більше часу, але Ваша особиста інформація буде захищена від сторонніх очей.

Код або пароль потрібно прописати цифрами та літерами та знаками – він має бути складним для того, щоб ніхто не зміг його підібрати. Якщо кілька разів повторно вводять неправильний пароль, пристрій просто блокується.

Отримати доступ до Вашого гаджета за допомогою відбитка пальця досить просто.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Звичайно ж, Ви можете запитати – навіщо комусь морочитися, щоб дістатися моєї особистої інформації. Охочих скористатися цим може бути багато. Адже в сучасних гаджетах зберігається інформація про наші банківські карти, рахунки в банках і т.д. Я вже не говорю про фотографії особистого характеру – Ви теж, напевно, не хочете, щоб Ваш контент був доступний для широкого перегляду. Тому краще все-таки себе застрахувати від шахраїв, злодіїв чи просто недоброзичливих людей.

Як отримати доступ до гаджета за допомогою відбитка пальців?

Технологія справді не дуже складна. І скористатися нею можуть заінтересовані особи. Суть її така сама, як і при FaceID.
Знайти свій відбиток пальців на поверхнях легко. Особливо у Вашому будинку чи офісі, де Ви працюєте. Зловмисник просто вимикає світло та за допомогою УФ-ліхтарика знаходить необхідні відбитки Ваших пальців.

Потім їх знімає з поверхні, використовуючи скотч або, зробивши фото відбитка, підсвічене УФ-ліхтариком.

Наступний крок – фотошоп. Там фото обробляється, забираються зайві елементи, і ось уже Ваш очищений відбиток у руках будь-кого.

Тепер залишається зробити гравіювання відбитка та використовувати його у своїх цілях. Для цього потрібно придбати спеціальний ацетатний папір та знайти лазерне гравіювання. За цим принципом молодята роблять відбитки пальців на кільцях. Різниця лише у матеріалі, на який він буде нанесений. Все – результат на руках – об’ємна копія відбитка пальця власника гаджета готова. І хто для якихось власних цілей це захоче використовувати, доводиться лише гадати.

Можливо, для читачів цієї статті така технологія видасться складною та нудною. Але якщо людина має відповідні мотиви, то мета виправдовує кошти. Ще не так морочилися, коли бачили в цьому сенс. Тому рекомендуємо Вам ще раз – щоб розблокувати свій особистий пристрій – використовуйте складний пароль.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.