Цікаві факти про Wi-Fi, які для багатьох невідомі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Важко уявити наше сьогоднішнє життя без Інтернету. Wi-Fi є однією з найбільш популярних технологій бездротової передачі даних. Але багато користувачів не знають про Wi-Fi майже нічого. Пропонуємо Вам ознайомитися з деякими цікавими фактами про Wi-Fi, які можуть бути корисними для Вас.

Трохи пізнавальної інформації

Факт №1. Створили Wi-Fi на Гаваях. Попередником Wi-Fi була технологія ALOHAnet, створена Гавайському університеті. Багато років по тому, на основі цієї технології, був створений бездротовий протокол IEEE 802.11, який і є Wi-Fi. У 1997 році світ побачив першу його версію. Багато користувачів смартфонів молодші за технологію, якою вони користуються.

Факт №2. Принцип роботи ґрунтується на радіохвилях. Іншими словами, Wi-Fi є сучасним радіо. Спеціальні адаптери переводять інформацію на радіосигнал, а антена транслює його. Бездротовий роутер приймає ці сигнали і за допомогою маршрутизатора трансформує їх та надсилає до Інтернету. Бездротова технологія Wi-Fi суттєво відрізняється від інших подібних технологій.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Факт №3. Перетворення IEEE на Wi-Fi. Бездротовий стандарт IEEE 802.11 у перекладі російською мовою розшифровується як Інститут інженерів електротехніки та електроніки. Ця назва здалася розробникам надто нудною та незрозумілою для користувачів. Тому у 1999 році компанія почала просувати на ринку технологію під назвою Wi-Fi, тоді ж розроблено її офіційний логотип.

Факт №4. Слово Wi-Fi нічого не означає. Деякі перекладають назву як англійське словосполучення Wireless Fidelity, яке перекладається як бездротова якість. Така помилка виникла через початковий рекламний слоган. Але, насправді, назва немає розшифровки. І, як вимагають норми Wi-Fi Alliance, писати назву можна лише так – Wi-Fi.

Ще трохи цікавої та корисної інформації

Факт №5. Перешкоди є причиною зниження рівня сигналу. Хоча радіохвилі проходять через різні бар’єри, але частково поглинаються електропровідним матеріалом. Тобто металеві покриття шкодять сигналу більше, ніж дерев’яні. Ще однією причиною зниження рівня сигналу є накладання когерентних хвиль. Це мова про мікрохвильові печі, телефони, бездротові навушники.

Факт №6. Вода також є електропровідним матеріалом, тому вона досить помітно блокує сигнал. З цієї ж причини людина теж заважає проходженню хвиль, адже вона переважно складається із води. Не рекомендується перебувати між роутером та пристроєм, щоб не блокувати сигнал, тим більше ставити акваріум. До речі, шкода від радіохвиль людському організму не завдається.

Факт №7. Радіочастотна енергія, що генерується маршрутизатором, має форму пончика. Для зору вона невидима, але така кумедна особливість була зафіксована.

І насамкінець, факт восьмий і дуже цікавий. У Сполучених Штатах було проведено опитування серед туристів, які їздять відпочивати в бюджетні поїздки. І виявлено, що серед цих людей пріоритетом зручностей, просто необхідних в готелі, був Wi-Fi. Головним, ніж безкоштовний сніданок та зручне паркування. Цим фактом ще раз підтверджується надзвичайна значущість Інтернету сьогодні у нашому житті.

Сподіваємося, що факти, викладені у цій статті, були для Вас не лише пізнавальними, а й корисними. А ми хоч трохи познайомили Вас із тим, чим Ви користуєтеся щодня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.