Як видалити свій обліковий запис у Instagram

Дізнайтеся, як видалити назавжди або тимчасово відключити обліковий запис у Instagram

110

Як видалити обліковий запис Instagram — питання, яке задають все більше людей, оскільки зростає занепокоєння щодо конфіденційності та кількості часу, який ми проводимо у соціальних мережах. Не можна заперечувати, що Instagram – відмінна платформа для демонстрації та продажу свого продукту, а також для обміну особистими знаннями та досвідом. З більш ніж мільярдом користувачів це одна з найпопулярніших соціальних мереж у світі та величезний потенційний інструмент для охоплення ширшої аудиторії.

Але є причини, через які користувач приймає рішення покинути платформу. Це може бути пов’язано з тим, що материнська компанія Meta (нова назва Facebook) має доступ до величезної кількості особистих даних користувачів. Або, можливо, ви занадто багато часу проводите в соціальних мережах і хочете позбутися спокуси відкривати програму щоразу, коли дивіться на смартфон.

Незалежно від причини, якщо вам необхідно видалити обліковий запис та історію дій із Instagram, нижче ми пояснимо, як саме це зробити. Ви можете видалити свій обліковий запис Instagram назавжди або тимчасово відключити його. У цій статті ми надамо покрокове керівництво, як зробити і те, й інше.

Як видалити акаунт у Instagram назавжди

Ми відразу ж почнемо з найрадикальнішого варіанту: повного видалення вашого облікового запису. Зверніть увагу — якщо ви не впевнені і думаєте, що є ймовірність, що ви, можливо, захочете відновити свій профіль у майбутньому, ми радимо прочитати розділ «Як тимчасово відключити обліковий запис Instagram».

1. Вивантажте свої дані

Швидше за все, ви навряд чи захочете втратити всі зображення та відео, які завантажили на платформу. Отже, спочатку треба вивантажити ці файли.

Увійдіть у свій обліковий запис з комп’ютера, перейдіть до свого зображення у профілі та знайдіть «Налаштування» > «Конфіденційність та безпека». Перейдіть до розділу «Завантаження даних» та натисніть «Запросити завантаження». Введіть свою адресу електронної пошти та натисніть “Далі”. На цьому етапі вас попросять ввести пароль від облікового запису. Зробіть це, а потім натисніть «Запросити завантаження». Ви отримаєте електронний лист із посиланням для завантаження даних із Instagram. Перейдіть за посиланням та дотримуйтесь подальших інструкцій.

2. Увійдіть до Instagram у браузері

Після того, як ви завантажили свої дані і впевнені, що готові стерти Instagram зі свого життя назавжди, вам потрібно увійти до свого облікового запису на платформі в браузері. Справа в тому, що видалити свій обліковий запис Instagram через мобільний додаток неможливо.

3. Перейдіть на сторінку видалення облікового запису Instagram

Тепер ви можете перейти на сторінку видалення облікового запису (Instagram не полегшує пошук, тому ми надаємо пряме посилання). Там ви знайдете повідомлення з питанням, чи хочете ви видалити свій обліковий запис. Вам потрібно буде вибрати причину з меню, що розкривається. Можливі варіанти: проблеми з конфіденційністю, проблеми з даними, надмірна зайнятість та багато іншого.

4. Видаліть свій обліковий запис у Instagram

Після того, як ви вибрали причину видалення, вам потрібно буде знову ввести пароль у полі нижче. Зробіть це, а потім натисніть синю кнопку «Видалити [ім’я облікового запису]». Майте на увазі, що це все, і офіційно після того, як ви натиснули кнопку, дія не може бути скасовано, хоча Instagram зазначає, що буде чекати на місяць, перш ніж остаточно стерти ваші дані.

Ваш обліковий запис буде прихований від перегляду протягом одного місяця, а потім усі ваші фотографії та історія облікового запису, включаючи передплатників, лайки та коментарі, будуть назавжди видалені. Ви також не зможете створити новий обліковий запис з тим самим ім’ям користувача, яке використовували раніше.

Як тимчасово відключити Instagram

Якщо видалення вашого облікового запису Instagram назавжди звучить трохи різко, але ви хочете відпочити від соціальних мереж, є ще один варіант. Можливо, буде розумніше відключити обліковий запис Instagram, а не видаляти його. Таким чином, Instagram збереже всі ваші дані і ви легко повторно активуєте профіль у тому стані, в якому ви його залишили.

Це може бути особливо розумно, якщо ви витратили багато часу на зростання кількості передплатників і не хочете починати з нуля, якщо вирішите повернутися до Instagram у майбутньому. При тимчасовій деактивації облікового запису Instagram вона зникне з публічного перегляду, але ви зможете повернути його знову лише в кілька кліків. Для цього виконайте наведені нижче дії.

1. Авторизуйтесь у браузері

Знову ж таки, вам потрібно буде увійти в Instagram у веб-браузері, оскільки деактивувати ваш обліковий запис у програмі неможливо. Перейдіть на сторінку свого профілю на  www.instagram.com , а потім натисніть «Редагувати профіль» вгорі сторінки. Внизу сторінки виберіть синій текст із написом «Тимчасово вимкнути мій обліковий запис».

2. Тимчасово вимкніть свій обліковий запис

Виберіть причину, за якою ви бажаєте відключити свій обліковий запис Instagram, а потім введіть свій пароль. Натисніть «Тимчасово відключити обліковий запис», і все, ваш обліковий запис зникне з платформи, поки ви не активуєте його обліковий запис (зверніть увагу, що для зникнення вашого облікового запису може знадобитися кілька годин).

Як ви знову активуєте свій обліковий запис Instagram, коли будете готові повернутися? Просто увійдіть до програми Instagram під своїм ім’ям користувача та паролем. Майте на увазі, що не можна тимчасово відключати свій обліковий запис Instagram частіше ніж раз на тиждень.

Чи можу я видалити обліковий запис Instagram, до якого я не маю доступу?

Як ми вже згадували, вам необхідно увійти до Instagram, щоб видалити свій обліковий запис. Тому, якщо у вас є старий обліковий запис, який ви хочете видалити, але не можете згадати свій пароль, вам необхідно спочатку відновити доступ, перш ніж ви зможете видалити профіль.

Для цього перейдіть на сторінку входу в Instagram і натисніть “Забули пароль?” На екрані нижче введіть адресу електронної пошти, номер телефону або ім’я користувача, щоб запросити посилання для входу. Якщо ви не можете згадати дані, на основі яких ви створювали обліковий запис, або посилання для входу не надійшло, вам потрібно натиснути «Потрібна додаткова допомога» та дотримуватися вказівок.

Великий вибір чохлів у нас в магазині @itech_store_ua

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я