Як створити пароль, який ніхто не зламає: поради від кіберполіції

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Існують надто легкі комбінації, які не радять використовувати під час авторизації, адже вони нестійкі до злому.

Фахівці Управління протидії кіберзлочинам в Україні надали список порад, згідно з якими українці зможуть захистити свої приватні дані від злому, повідомляють у прес-службі відомства.

Отже, пароль, який за правилами інтернет-магазинів, соцмереж та програм у смартфонах, користувачі вказують при реєстрації облікового запису, повинен бути надійним і стійким до злому. Наприклад, комбінації типу “654321”, “1111”, “пароль” або “0000” можна зламати за лічені секунди, тому до підбору символів потрібно підходити більш обдумано.

Надійні паролі повинні бути не менше 8 символів і включати як літери так і цифри. При цьому найнадійнішим буде пароль, у якому використовується верхній та нижній регістри, а також спеціальні оригінальні символи.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо користувач має кілька облікових записів, то пароль краще придумати для кожного окремо, адже надалі це може убезпечити вас від його компрометації.

Фахівці кіберполіції зазначають, що вказувати у вигляді пароля свої особисті дані (імена, прізвища, номери телефонів, дати народження тощо) є вкрай необачним. Також найкращим рішенням буде відмова від цитат, які ви вживаєте щодня. Це можуть бути назви пісень, книг, цитати, улюблені висловлювання та інше.

Також варто звернути увагу на те, що під час зберігання паролів краще уникати “відкритих” місць – можливо, біля комп’ютера, на робочому столі або в месенджерах.

Якщо так все ж таки станеться, що ваш пароль хтось підбере\зламає, то слід скористатися додатковим рівнем безпеки для облікових записів – двофакторною автентифікацією. Фахівці з кібербезпеки радять включати її всюди, де надається така можливість.

Якщо самостійно придумати пароль все ж таки не вийшло, можна скористатися спеціальними сервісами з генерації паролів. Такий навіть на офіційному сайті кіберполіції: www.cyberpolice.gov.ua/generate-password .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.