Названо небезпечні програми, які краще видалити з Android-смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Власники Android – смартфонів постійно стикаються з різноманітними загрозами у вигляді небезпечного програмного забезпечення, вірусів тощо, а все це виникає через те, що OC Android відкрита ОС, що суттєво розширює можливості хакерів та інших зловмисників. Сьогоднішній матеріал стосується безпосередньо такої загрози, оскільки зараз буде названо 6 небезпечних програм, які краще видалити з Android-смартфонів. Практично всі програми, перелічені нижче, більш менш популярні серед користувачів, тому можуть серйозно пошкодити їх конфіденційність.

Нещодавно експерти з Лабораторії Касперського (розробники антивірусного ПЗ) повідомили компанію Google про чергову загрозу у вигляді 6 додатків. На щастя, компанія Google ознайомилася з інформацією та розпочала процес видалення небезпечних програм.

Йдеться про горезвісний вірус Joker, який протягом останніх 2-х років не дає відпочити ні компанії Google, ні власникам смартфонів. Даний вірус поширюється, в першу чергу, через мобільні ігри і далі, заражає інші додатки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Особливістю цього вірусу є те, що його складно виявити в системі Android, оскільки він маскується під системні файли деяких програм. Звичайні антивіруси його виявити не можуть, хоча це не дивно, враховуючи, що Google його пропускає через офіційний магазин додатків.

На даний момент, якщо у вашому смартфоні є хоча б один з наведених нижче додатків, варто його або їх видалити негайно і провести сканування свого смартфона на наявність інших вірусів. Переходимо до небезпечних програм:

  • Now QRcode Scan
  • Dazzling Keyboard
  • Classic Emoji Keyboard
  • Super Hero-Effect
  • EmojiOne Keyboard
  • Battery Charging Animations Battery Wallpaper

Рекомендуємо добре переглянути список додатків, встановлених на смартфон і надалі завантажувати тільки ті програми, які вам дійсно необхідні, в яких велика кількість завантажень, велика кількість відгуків та відмовитися від завантаження піратських програм та програм зі сторонніх ресурсів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.