Названо функції смартфонів, про які всі забули

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще кілька років тому зі смартфонами ніхто не ходив, а якщо й купували їх, то обережно. Популярними тоді були звичайні телефони з кнопками. Зараз смартфон є невід’ємною частиною нашого життя. Усі вміють ними користуватись навіть діти. Якось там все зрозуміло без інструкцій і підказок. Телефон став для всіх звичайною річчю. Але насправді, у кожному смартфоні є цікаві функції, з якими вже ніхто не зважає. Тут ми про це й поговоримо.

У старих смартфонах по екрану можна було натискати лише якимись предметами чи спеціальними медіаторами з комплекту чи нігтем. А все тому, що вони мали резистивний екран. Відповідно, і ціна їхня була нижчою. Зараз у всіх смартфонів є ємнісні дисплеї. Це допомогло смартфонам стати такими популярними. Плюс ємнісні екрани отримали функцію Multi Touch.

Мультитач дозволяє виконувати одночасно кілька дотиків і керувати телефоном. Першими таку можливість було зроблено на телефонах Apple. Тепер уже Multi Touch мають усі смартфони і цим нікого не здивуєш. Важливо пам’ятати, що існує Double Touch і це вважається не повною версією Multi Touch. Не плутайте.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Пам’ятаєте, як ваш старий телефон розпадався на частини під час падіння? Так ось тепер цього немає завдяки акумулятору, що не видобувається. Ця функція зберігає телефон від поломок. Також цілісний корпус допомагає зробити телефон водонепроникним. Але знайте, краще коли телефон не знайомий з водою.

Щороку на телефонах залишалося менше клавіш. Зараз крім звуку та кнопки живлення взагалі нема на що натискати. Клавіатура тепер на екрані. Тут є свої плюси та мінуси. Коли були кнопки, можна було наосліп набирати текст, або перевантажити телефон. Це було зручно.

Старі телефони завжди потрібно було чомусь підключати до комп’ютера. Нині ніхто цього не робить. Чому? Тому що смартфон став уже давно окремим пристроєм із усіма необхідними функціями. Зі смартфону можна робити все, що завгодно: дивитися фільми, читати, працювати і т.д.

Тепер поговоримо про ІЧ порт та Bluetooth. З першим усе зрозуміло, він давно забутий. А ось Bluetooth не перестає бути популярним, але тепер вже в інших цілях. Раніше за його допомогою передавали файли. Тепер він слугує для синхронізації. За допомогою Bluetooth працюють бездротові навушники, колонки. А для передачі даних є соціальні мережі та месенджери.

Отже, дивлячись на еволюцію смартфона видно, деякі функції застаріли і відійшли, деякі використовуються з новим призначенням, а деякі взагалі зовсім нові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.