Відомо, чи шкідливий для смартфона магнітний тримач

Всі водії купують собі власники для телефону, адже в руці його не потримаєш, а подзвонити, взяти слухавку, подивитися дорогу потрібно. Утримувач дуже зручний пристрій. Їх є безліч різних, але інтерес викликає саме магнітний утримувач. Він дуже популярний, але цікаво, чи не шкодить він самому смартфону. Адже магніти та техніка не сумісні. Сьогодні ми про це все розповімо.

Для початку розберемося, як і який краще вибрати собі. Тримачі двох видів: звичайний, який тримає телефон за всі краї та магнітний. Перший добрий варіант, але він може швидко зламатися. А ось другий, вже надійніший і має багато переваг у порівнянні з іншими.

Поговоримо, чим же такі хороші магнітні тримачі.

Він займає мало місця і кріпиться будь-де. Також він підходить не лише для телефону, а й для інших пристроїв. Утримувач точно утримає ваш гаджет на будь-якій дорозі. Єдиний нюанс, потрібно мати спеціальний чохол чи накладку. Але це не проблема придбати.

Залишається актуальне питання, чи не зашкодить магніт телефону. Коли смартфон перебуває на тримачі, то від магніту може постраждати камера, кажуть. Але насправді це зовсім не так. По-перше, якщо у вас більш дешевий телефон без автоматичного фокусування, то ця проблема не загрожує. По-друге, навіть власники дорогих телефонів, які постійно за кермом, ніколи не скаржилися на погіршення якості фото. Тому за це хвилюватись не варто.

Є магнітні тримачі, які одночасно заряджають телефон. З одного боку, це дуже зручно, адже ви завжди на зв’язку і при цьому не носите купу шнурів із собою. Але з іншого боку, це вже справді шкодитиме телефону. Для батареї краще, коли її заряджають у разі потреби, а не весь час. Через постійне живлення акумулятор може швидко псуватися та гірше тримати заряд. Тому краще, щоб утримувач був звичайний, а заряджати все-таки від звичайної зарядки.

Ще одне питання виникає щодо впливу власника на навігатор. У телефонах стоїть свого роду компас для того, щоб ви могли знати свої координати та знайти дорогу. Компас та магніт у купі можуть давати серйозні збої. Водії, чий телефон постійно на тримачі, розповідають, що навігатор показує дивну дорогу чи місцезнаходження. Звичайно, ніхто не може стверджувати, що саме магніт так впливає на GPS, але виключати це не можна.

Отже, якщо ви вирішили придбати магнітний тримач для смартфона, можете сміливо це робити. Шкідити він зможе лише тоді, коли телефон постійно перебуватиме на ньому. Інакше нічого поганого не станеться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.