Названо основні правила зняття готівки з банківської картки у банкоматі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо у вас є пластикова банківська карта, то ви хоч раз у житті користувалися послугами банкомату. Це дуже зручний і безпечний спосіб перевести в готівку гроші. Для ще більшого комфорту потрібно мати програму на телефоні та картку з чіпом для безконтактних операцій.

Ви коли-небудь чули історії про те, як хтось вкрав із банкомату гроші тихо та не помічено? Очевидно, що ні. Адже банкомати дуже надійно встановлені та захищені. А це величезний плюс.

Однак, якщо ви часто знімаєте кошти або виконуєте інші операції з банкоматом, вам потрібно пам’ятати кілька правил користування ним. Це убереже кожного від неприємних ситуацій.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для початку всім потрібно знати, що банкомати можуть бути розташовані у двох місцях – це або вулиця, або приміщення. На вулицях вони зазвичай там, де багато людей і де можуть знадобитися паперові гроші. Пам’ятайте, що для вашої безпеки краще користуватися банкоматами в приміщеннях, адже там більший нагляд. Хоча на вулиці також є камери.

Перед початком роботи з банкоматом потрібно переконатися, що за вами ніхто не стежить і чи не стоїть хтось близько за спиною. Клавіатуру потрібно закривати руками під час введення пароля. Це збереже гроші на карті, якщо навіть ви її забудете чи втратите.

Шахраї часто встановлюють на банкомати будь-які предмети або пристрої для отримання потрібної інформації від користувачів. Це може бути дзеркало або зчитувач картки. Тож уважно оглядайте банкомат перед використанням.

Ще одним нюансом є зовнішній вигляд. Потрібно точно переконатися, що клавіатура, отвір для видачі коштів і отвір для прийому карти в повному порядку. Навіщо це все потрібне? Справа в тому, що шахраї постійно хочуть виманити у простих людей гроші. Для цього вони можуть поставити на клавіатуру спеціальний пристрій для зчитування пароля. А в отвір для картки вони можуть вставити сканер для копіювання даних картки та її магнітної стрічки.

Щоб бути впевненим, що банкомат не скопіює ваші дані, зробіть собі кредитку з можливістю безконтактного зняття коштів.

На кожній карті можна встановити ліміти для зняття готівки. Зробіть це обов’язково, то ви ще більше убезпечите себе від значної втрати грошей.

Ще кілька важливих коротких порад. Коли користуєтеся банкоматом, будьте уважні і не думайте про будь-які інші справи. Ви повинні швидко реагувати, виймати картку, добре читати повідомлення на моніторі, не забувати забрати і картку, і гроші. Будьте спокійними, не поспішайте, але й не затримуйтесь там надовго.

Можливо, скоро банкомати зможуть видавати гроші, лише просканувавши ваше обличчя. Це буде зручно та безпечно, але поки такої функції немає, не забувайте брати з собою картку чи телефон.

Також нещодавно ми розповідали, як повернути свої гроші, якщо забули забрати їх із банкомату.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.