Як повернути закриту вкладку? Закривання вкладки в популярних браузерах

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли йде важка робота за комп’ютером і перед вами безліч відкритих вкладок, результат тривалого пошуку, один неправильний рух може закрити потрібну вкладку та знищити результат тривалої напруженої праці. Як повернути закриту вкладку? Або якщо ви використовуєте одночасно не один браузер, як відновити закриті вкладки? Деякі радять не відчиняти надто багато вікон одночасно. В ідеалі, щоб у вас була лише одна відкрита сторінка, та з якою ви зараз працюєте. Але мало кому це вдається. Отже, якщо помилка здійснена: як відновити вкладки?

ЯК ПОВЕРНУТИ ЗАКРИТУ ВКЛАДКУ?

Уявіть собі, що ви займаєтеся збиранням інформації в інтернеті, у вас відкрита купа вкладок. І ось Евріка! Ви знайшли саме те, що шукали! Настав час закрити непотрібні вікна! І ось разом із ними виплескуєте з водою дитину, тобто закриваєте і ту сторінку, на якій була мета цих довгих пошуків.

Якщо ви думаєте, як відновити закриту вкладку, і питаєте себе, чи є така спеціальна кнопка, ми змушені вас розчарувати. Прийде заповнити цілу комбінацію клавіш або ж з’ясувати, де в різних браузерах ховається чарівна кнопка, яка допоможе вам відкрити сторінки, помилково закриті.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Не має значення, який у вас браузер, тому що ця функція є у всіх популярних програмах для інтернет-серфінгу.

ЗАКРИТИ ВКЛАДКУ В GOOGLE CHROME

Google Chrome зберігає історію ваших дій. Тому відповідь на питання, як відновити всі вкладки, буде досить простою. Якщо ви працюєте за комп’ютером, вам допоможе поєднання клавіш Ctrl-Shift-T. Якщо ви хочете відкрити всі сторінки, з якими нещодавно працювали, закрийте браузер, потім знову запустіть його і натисніть одночасно на три ці кнопки. Слід зазначити, що цей варіант вирішення проблеми обмежено максимум десятьма вкладками, і що в браузері не передбачено жодної опції збільшення ліміту.

Якщо вам потрібно провести глибші розкопки, скористайтесь журналом. Історія (або журнал) браузера відкривається поєднанням клавіш “Ctrl” і “H” або “Ctrl” і “Shift” і “H”. Якщо ви віддаєте перевагу миші клавіатури, для вас, тицьнете курсором у верхню панель, натисніть на неї правою кнопкою миші і виберіть опцію відкриття потрібної вкладки в меню.

Якщо ви відкривали потрібну вкладку давно. І з того часу ваша історія поповнилася безліччю інших посилань, не треба сумувати, треба використовувати пошук. Врахуйте, що у вкладці «Журнал» є кнопка «Шукати в історії», а поряд з нею відкривається віконце, в яке можна ввести назву сайту, що шукається. А далі – справа техніки та одного кліку мишею.

Якщо ви серфіте в Google Chrome з телефону, вам допоможе пункт меню «Нещодавні вкладки». Він представлений у мобільних версіях як для Андроїдів, так і для яблук.

ЗАКРИТИ ВКЛАДКУ У FIREFOX

Якщо ви думаєте, як повернути закриті вкладки в Firefox, ви можете скористатися тими самими інструментами, які підходять для Google Chrome. Останній сеанс можна повернути або за допомогою клавіш, про яке ми писали вище, або завдяки меню, що випадає після того, як на верхній панелі ви натиснули на праву кнопку миші. Але є у «лисиці, що горить» і додаткові можливості. Можна відновити всі відкриті в останню сесію вкладки через меню програми. Там потрібно натиснути кнопку «Журнал», а потім на «Відновити попередню сесію».

Якщо потрібно провести глибокі пошуки, а раніше відкритих вкладок занадто багато, використовуйте пошук. Відкрийте вікно “Бібліотека”. Там праворуч є список сторінок, які ви відкривали. А зліва вказано час історії відвідин. Також у верхній частині вікна є форма для пошуку потрібних вам сторінок.

Якщо ви користуєтесь Firefox у смартфоні, у випадку, якщо в руках у вас Android, натисніть кнопку в меню «Історія», а для любителів iOS на допомогу іконка у формі годинників.

ЗАКРИТИ ВКЛАДКУ В OPERA ТА «ЯНДЕКС.БРАУЗЕР»

Як відновити вкладку, яку випадково закрили в одному з цих браузерів? Той самий арсенал способів: три гарячі клавіші або верхня панель – знову врятують тих, хто працює з робочого столу.

Але можна і не морочитися з цими діями, а просто закрити та відкрити браузер. У «Опері» та «Яндексі» під час відкриття ви побачите всі сторінки, з якими працювали під час останньої сесії.

Якщо вам потрібні старіші закриті вкладки, торкніться в меню «Опера» у меню закладок у верхньому правому куті екрана. У «Яндексі» виберете кнопку «Історія» в меню програми.

Якщо ви шукаєте закриту сторінку в смартфоні, в iOS натисніть на іконку у вигляді двох квадратів, потім на три точки, а потім на «Нещодавно закриті вкладки. В Android же повернути втрачені вкладки в Opera і Яндекс.Браузер ніяк не вийде. Немає там поки що необхідних інструментів.

ЗАКРИТИ ВКЛАДКУ MICROSOFT EDGE

Для цієї програми вам також допоможе спосіб відновлення закритої вкладки у вигляді тих самих трьох гарячих клавіш. А можна просто клікнути правою кнопкою миші по заголовку будь-якої відкритої сторінки. І коли з’явиться меню, натиснути на «Повторно відкрити закриту вкладку».

Відновити вкладки останнього сеансу Microsoft Edge можна і через налаштування. Там оберіть “Параметри”, потім – “Показувати в новому вікні Microsoft Edge” і нарешті натисніть на “Попередні сторінки”.

ЗАКРИТИ ВКЛАДКУ В SAFARI

Випадково закривши потрібне вікно в Safari, не панікуйте. Відкрити його можна комбінацією гарячих клавіш ⌘Z. Ви ж знаєте, що користувачі Apple все роблять у своїй особливій неповторній манері. Можна звернутися по допомогу та до меню, розташованого на верхній панелі. На ній вибирайте кнопку «Історія», а в меню вибирайте «Відкрити останнє закрите вікно». Є там і варіант «Відкрити знову усі вікна з останнього сеансу».

В айфоні відновити втрачену вкладку Safari, можна відновити, натиснувши на картинку з двома квадратиками протягом декількох секунд. Як ви розумієте, на Андроїдах Сафарі не водяться.

ВИСНОВКИ

Якщо ви випадково закрили потрібну вкладку, не варто хвилюватись. Це ще не втрата. Є кілька способів повернути колишній стан справ. Найпростіший і універсальніший – поєднання трьох клавіш Ctrl-Shift-T. Ця комбінація працює у всіх популярних браузерах, крім Сафарі. Яблучники як завжди вибирають свій шлях. Натискати на кнопки потрібно вміючи. Спочатку перейдіть в англійську розкладку. Потім натисніть і утримуйте великим пальцем лівої руки кнопку Ctrl, потім, не відпускаючи її, опустіть вказівний палець на Shift, потім, утримуючи натиснутими обидві клавіші, правою рукою клацніть на англійську літеру Т (у російській розкладці Е).

Якщо ви не є прихильником гарячих клавіш, виправити свою помилку можна і за допомогою миші. Закрита сесія може бути відновлена ​​в пару кліків. Натисніть правою кнопкою миші на верхню панель екрана. А коли під курсором відкриється меню, просто виберіть потрібну опцію. І все. Життя знову хороше! І вам не доведеться наново гуглити вже нагуглене або заново напружено шукати вже знайдене. Гарного вам настрою та приємної роботи в будь-якому з браузерів: Google Chrome, Firefox, Opera, Яндекс.Браузер, Microsoft Edge або навіть Safari.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.