Названо корисні та веселі функції для спілкування у Viber

Viber залишається досить популярним месенджером для спілкування з друзями та близькими, а також із колегами по роботі. У додатку досить багато цікавих функцій, які зроблять розмови та листування різноманітнішими та яскравішими.

AR-маски та фільтри

Цього року функція доповненої реальності стала доступною у Viber. У Україні AR-маски в месенджері з’явилися в жовтні, і лише за цей місяць ними скористалися понад 2,8 мільйонів користувачів.

Користувачі месенджера можуть вибирати із десятків фільтрів, створених на базі технологій Snapchat. Нова функція дозволяє робити фото та відео зі спецефектами, а потім відправляти їх контактам або зберігати на пристрої. У Viber є AR-фільтри з персонажами, тематичні маски до свят або брендовані маски, створені в партнерстві з іншими компаніями, у тому числі ФК «Барселона», і б’юті-фільтри, за допомогою яких можна приміряти новий образ — наприклад, змінити колір волосся або нанести макіяж. Також є можливість перетворитися на фантастичного персонажа, опуститись у глибини океану або вирушити у космос.

У жовтні в Viber з’явилися особливі AR-маски, створені в партнерстві з WWF: вони не тільки розважають, але й привертають увагу до захисту видів тварин, що зникають. У месенджері доступні маски доповненої реальності із зубром, амурським тигром, сніжним барсом, атлантичним моржем, білим ведмедем, каланом та передньоазіатським леопардом.

Аватар Bitmoji

Bitmoji – ще одна функція, яка була створена за участю Snapchat. Це віртуальні кастомізовані аватари, які зображують користувача у стилі анімації. З їх допомогою можна виражати емоції, створювати кумедні картинки і додавати як стікери на фото і відео.

Конструктор стікерпаків

Стікери – простий і популярний спосіб зробити щоденне спілкування в мережі трохи веселіше. Користувачі можуть створити власний набір віртуальних «наклейок», які відповідатимуть їхнім інтересам.

Якими саме будуть стікери, залежить тільки від фантазії. Можна зібрати в одному стікерпаку улюблені меми або зробити персональний набір з власними фотографіями. Для цього достатньо зайти в магазин стікерів у додатку Viber і натиснути на першу іконку вгорі або зайти в меню стікерів у будь-якому листуванні, натиснути на плюс внизу і вибрати Створити стікери.

Реакції на повідомлення у групових чатах

Групові чати в Viber – місця для активних обговорень. Завдяки функції реакції на повідомлення, стежити за думками учасників чату стає трохи простіше: вони можуть залишити емоцію на будь-яке повідомлення. Доступно кілька варіантів.

Відправник може подивитися, як відреагували на його запис. Для цього потрібно натиснути повідомлення та вибрати пункт «Інформація».

Вікторини

Вікторини чи квізи — це ще один інструмент, який дозволяє залучати аудиторію нарівні з опитуваннями. На відміну від опитувань, на кожне запитання квіза є лише одна правильна відповідь — отже, з їхньою допомогою легко випробувати свою ерудицію чи позмагатися з друзями.

Щоб створити нову вікторину в Viber, потрібно в чаті натиснути на значок «Опитування» поряд з полем введення повідомлення, вибрати «Режим вікторини» та вказати питання, варіанти відповідей і, при бажанні пояснення, чому той чи інший правильний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.