Стало відомо, чи можна залишати зарядку в розетці

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У мережі не раз описували випадки, коли не можна залишати зарядні пристрої у розетці. Сьогодні ми розповімо, що з цього міф, а що ні.

Займання. Більшість громадян відключають пристрої від розетки, аби уникнути пожежі. Пожежа може відбутись через несправну розетку або від стрибка напруги. Якщо ваша проводка в нормі, то вам нічого не загрожує. Якщо в розетці є пристрої, то нічого страшного не відбудеться.

Електроенергія. Будь-яка техніка, яка підключена до розетки споживає електроенергію. Експерти провели розрахунки, що такі пристрої споживають мізерну кількість електроенергії. Це число становить 0,3 кіловата за рік, що зовсім не підвищує плату за електроенергію.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Поломка зарядного пристрою. Ще один міф, чому не можна залишати зарядний пристрій в розетці – її вихід з ладу. Сучасні зарядки розраховані більш ніж на 5 років роботи. За цей час людина скоріше придбає новий смартфон, поки її зарядка не вийде з ладу.

Взагалі не рекомендується залишати зарядку без телефону, адже її можуть пошкодити домашні тварини чи діти, пристрій може постраждати від грози, тощо. Тому,провід в розетці до великих шкод не приведе.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.