Головна Статті Відомо, які смартфони краще уникати від покупки

Відомо, які смартфони краще уникати від покупки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ринок смартфонів величезний: коли ми говоримо про пристрої, то маємо на увазі не тільки нові, а й ті, що вживалися. Це водночас і добре, і погано: можна купити смартфон набагато дешевше, заощадивши грошей, яких багато не буває, але й купити неліквід. Під неліквідом важливо розуміти не тільки гаджети в поганому стані, а й ті, з якими щось не так. Не варто думати, що це реально відразу розглянути неозброєним оком, адже багато недоліків можуть бути приховані і дадуть себе знати в процесі експлуатації. Можливо, у найнезручніший момент. Ми вибрали неочевидні види смартфонів, яких, напевно, варто уникати.

№1. Телефон померлої людини

Почнемо одразу з дивного місця. Чи стали б ви користуватися якоюсь річчю людини, яка покинула наш світ? Сумніваюся, що комусь це сподобалося б. Так, є якісь приємні речі, які залишаються на згадку: вони стоять на полиці, на них приємно подивитись і зрідка доторкнутися.

Але смартфон — це та річ, якою, як не крути, користуєшся день у день. Напевно, за частотою його можна порівняти з одягом. Чому не варто користуватися таким пристроєм?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

По-перше, там можуть бути дані померлого власника — впізнавати їх як мінімум неетично. По-друге, якщо вже й зібралися використовувати телефон близької людини, якої не стало, то очистіть його зовні: сліди використання або навіть частинки шкіри іншої людини залишаються на поверхні, а запах парфумів може якийсь час не вивітритися. По-третє, забобонні люди в чомусь мають рацію: у таких речах, можливо, є негативна енергетика. Але вирішувати вам.

№2. Вкрадені смартфони

Ми часто пишемо про те, як не втратити смартфон, а також про те, як знайти, якщо втратив , і що робити, якщо знайшов чужий телефон. Але вкрадений телефон, який якимось чином виявився у вас, — це щось новеньке. Допустимо, ви його не крали, але вам запропонували купити такий пристрій за смішні гроші. Чому використовувати його – погана ідея?

  • Смартфони мають купу функцій віддаленого блокування. Навіть якщо ви користуєтеся ним, то, швидше за все, колишній господар схаменеться і заблокує його.
  • Ви не знаєте, що було з цим телефоном . Є ймовірність, що він є доказом у якомусь злочині. Відформатувавши його, ви ускладнюєте процес розкриття справи.
  • Телефон може належати небезпечній людині . І його не хвилюватиме, що ви про це не знали: ви просто можете зіткнутися зі стеженням чи погрозами. Залишаєтеся без грошей, без телефону та отримаєте зайві проблеми. А вони вам потрібні?

№3. Відновлені смартфони з Китаю

Інтернет-майданчики рясніють оголошеннями про продаж флагманських смартфонів за низьку вартість. Покупка наосліп – це лотерея, ми навіть присвячували цьому окрему статтю. А покупка телефону, який відремонтовано на коліні – тим більше. Немає ніякої ясності, як проводився ремонт, які деталі використовувалися. Можливо, такий пристрій прослужить вам довго, і ви не матимете проблем.

Або ви можете віддати чималі гроші за те, що вийде з ладу за кілька місяців. До речі, такі пристрої краще не розглядати як подарунок: одна річ, коли купуєте неякісно відновлений смартфон собі, а інша — близькій людині. Сам гинь, а товариша рятуй . В цьому випадку економити точно не варто.

№4. Смартфон с дефектом

Напевно, ви бачили пропозиції на уцінені смартфони. Це дуже вигідно, але такі пристрої потрібно досконально вивчати: іноді продавці урізають на них гарантію, роблячи приємну знижку, але все залежить від дефекту. Наприклад, можна сміливо купувати смартфон у м’ятій коробці: я і сам купував такий .)

Смартфон прослужив мені вірою та правдою два роки. Інша справа, коли є проблеми з дисплеєм, звуком камерою або іншими комплектуючими: навіть невелика вада (наприклад, неробочий динамік) може вилитися в недешевий ремонт. У будь-якому випадку важливо звертатися до перевірених продавців, які не приховують від вас усі недоліки.

№5. Сірі смартфони

Смартфони, ввезені в нашу країну без оформлення документів, не проходять реєстрацію, вважатимуться сірими. Вони дешевші за ті, що продаються офіційно. Найбільший ризик – відсутність гарантії виробника. Ремонт від продавця може виявитися неякісним. Та й сам пристрій може виявитися непридатним для нашої країни і вимагатиме перепрошивки та іншої непотрібної метушні: наприклад, відсутність мови або програмного забезпечення для іншої держави. Усі ці нюанси варто уточнювати перед покупкою.

Сподіваємось, вам допоможе наш невеликий гайд по смартфонах, яких краще уникати. Робіть правильний вибір і не женіться за економією: адже ви пам’ятаєте, хто платить двічі?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: