Як захистити акумулятор смартфона від переохолодження

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За словами експерта, екран та акумулятор — елементи смартфонів, які найчастіше зазнають переохолодження. Через це акумулятор втрачає ємність, особливо на тривалому морозі, а в екранах погіршується динаміка рідких кристалів, це відбивається на часі відгуку та реакції РК-сенсорів та смартфонних екранів. Варто враховувати, що у гаджетів на IPS-матрицях можуть бути різного роду загальмованості. На діодних дисплеях такого, як правило, не відбувається, але може початися «неприємне мерехтіння».

Також фахівець зазначив, що на морозі не можна довіряти показникам заряду, тому що батарея розряджається значно швидше.

Щоб уникнути таких проблем, не потрібно довго тримати смартфон на холодному повітрі, і точно уникати крайнощів — не залишати гаджет на «крижаних» поверхнях і в снігу, а при поверненні в тепло, потрібно просто залишати його в приміщенні, щоб пристрій нагрівся до кімнатної температури. З морозу не можна користуватися швидкою зарядкою, щоб не пошкодити акумулятор.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Плавне повернення смартфона в кімнатну температуру захистить його також від утворення конденсату як зовні, так і, що важливіше, у внутрішній частині корпусу. Принесений у вологу лазню з морозу смартфон за рівнем ризику можна порівняти з “утопленим”», – зазначив експерт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.