Найкращі смартфони Apple, Samsung, Xiaomi та Google 2021 порівняли за якістю камер

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На «Каналі Лучкова» в YouTube з’ясували, який телефон – з Pixel 6 Pro, iPhone 13 Pro, Galaxy S21 Ultra, Mi 11 Ultra – робить найякісніші фото та відео.

Ведучий зіставив за якістю фотографій та відеороликів чотири популярні «камерафони»: Pixel 6 Pro, iPhone 13 Pro, Galaxy S21 Ultra та Mi 11 Ultra. Їхні фото та відео порівнювалися за декількома параметрами.

  1. Передача кольорів . Тут найважливіше були хороша деталізація, яскравість та природність кольорів на фото. Згідно з оцінками глядачів, перемагає за цим критерієм iPhone. Експерт із цим повністю погодився: дійсно на смартфоні Apple фотографія квітки вийшла найкрасивішою з усіх.
  1. Деталізація та відтінки . Оцінювалося те саме, що й у першому випадку. У приміщенні при природному світлі найкраще здалася людям фотографія із Samsung. У той же час Івану знову сподобався iPhone.
  1. Портретна зйомка . Тут глядачі перше місце поставили iPhone.
  1. Динамічний діапазон . Фото робилося у складних умовах: коли людина стояла спиною до яскравого світла і знаходилася ніби в тіні. На думку глядачів, найкраще із завданням у цьому випадку впорався Pixel. І тут ведучий також погодився з думкою людей.
  1. Контрове світло . Перевірялася робота камер у цьому випадку з фотографій архітектури. Люди тут віддали перше місце Samsung, а експерт – Pixel.
  1. Кроп . При обрізанні деталі найкраще збереглися на фото зробленому з Pixel. Дійсно, алгоритми тут чудово справляються з цим завданням.
  1. Зум-об’єктиви . Перше місце отримав iPhone. Він має 3-кратний зум, яким, за словами фахівця, досить важко при цьому користуватися.
  1. Ультраширококутна камера . А от за цим критерієм однозначно лідера, як зазначив Іван, назвати не можна. На думку глядачів, однак, із невеликим відривом перемагає Samsung.
  1. Фото у темряві . Глядачі тут обрали iPhone як переможець. Але взагалі найкраще з фото при недостатньому освітленні виходять на Pixel.
  1. Нічна зйомка . Тут порівнювалися два типи фотографій. Однак глядачі як лідери в кожному випадку виділили різні апарати. У першому це був Xiaomi, а у другому Pixel. А ось, на думку ведучого, друге фото вийшло краще за iPhone.

Лідує за якістю фото за результатами порівняння iPhone 13 Pro, на другому місці – Pixel 6 Pro, на третьому – Samsung Galaxy S21 Ultra.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щодо відеозйомки, то тут порівнювалися три відео. Оцінювалися в них перенесення кольорів, робота мікрофона, стабілізація, зйомка в нічний час доби.

  1. Передача кольорів і робота мікрофона . Усі чотири моделі зробили різні відео. Здивував Івана Лучкова Pixel: якість зйомки у нього виявилася гіршою за інших. Інші смартфони показали результати приблизно на одному рівні.
  1. Стабілізація . Xiaomi впорався зі зйомкою при бігу чудово, як і Pixel. Трохи гіршим виявився Samsung. А ось у iPhone стабілізація не працювала взагалі, хоча при цьому за деталями відео вийшло краще, ніж у решти.
  1. Нічна зйомка . За цим критерієм переможців не виявилося взагалі: усі апарати впоралися із завданням погано.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.