Що потрібно зробити зі смартфоном перед продажем

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерти розповіли як убезпечити свій пристрій від крадіжки персональних даних перед продажем.

Як зазначив експерт з кібербезпеки, більшість користувачів перед продажем смартфона самостійно очищають галерею, повідомлення, контакти, виходять із усіх акаунтів у соціальних мережах, видаляють програми та історію браузера. Однак цей процес є неефективним і займає багато часу. При цьому якісь дані можуть залишитись на пристрої, треті особи ними можуть скористатися. Наприклад, всі медіа вкладення з месенджерів можуть залишитися в окремій папці на смартфоні, про яку користувач забуде.

У «Лабораторії Касперського» вважають, що найкраще взагалі не продавати старі гаджети. Є методи відновити навіть стерті дані із пристрою. Однак, якщо все-таки потрібно продати апарат, слід створити резервну копію даних, а потім правильно стерти особисту інформацію.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Спеціаліст радить використовувати спеціальні додатки для знищення файлів. Їх можна завантажити у Play Store або App Store. На iOS також потрібно знайти пункт Erase All Content and Settings. Android-смартфони все залежить від моделі. Після цього можна зробити скидання до заводських налаштувань або відформатувати пристрій.

Перед здаванням смартфона в ремонт потрібно перекинути дані на хмару або флешку, вийти з облікових записів, приховати всі паролі. Загалом краще зберігати особисті дані на зашифрованій SD-карті. Перед здаванням смартфона в ремонт потрібно витягнути сімку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.