Названо кращі ультрабюджетні смартфони

Xiaomi Redmi 9A або Realme C11

В наш час смартфони з мінімальним бюджетом доведеться обирати таким чином: хороша автономність, дисплей нормальної якості, процесор більш-менш «тягне». А сканери відбитків пальців, оплата NFC і надлишки оперативної пам’яті — вже за інші гроші.

До речі, мінімальний бюджет сьогодні — 3-5 тисяч гривень, дешевше 3 тисяч продають уже не «трохи гірше», а концентрований мотлох, сподіваючись, що якийсь дурень клюне і придбає.

Зараз зроблю боляче всім, хто розуміється на смартфонах: проти всієї логіки та технічного прогресу смартфони за 3 тисячі у 2021 році гірші за смартфони 2018-2019 року, які коштували на той момент ту саму ціну. Як мінімум, гірші за швидкодією процесора, обсягом оперативної пам’яті та якістю матеріалів корпусу.

Xiaomi Redmi 9A

Просто в нинішніх реаліях, варіантів урвати за 3-4 тисячі смартфон із визначними характеристиками немає навіть на Аліекспресі. Тому що конкуренти або ліплять подібність до моделей з цього параграфу, але дорожче, або за аналогічною ціною, але гірше. Самі ж Сяомі та Реалме випустили ці свої бюджетні смартфони у червні 2020 року. У нормальній ситуації у червні 2021 року вийшло б нове покоління цих моделей із більш крутими характеристиками. Але з дефіцитом чіпів китайці вирішили «забити» і залишити все, як є – і так куплять.

Xiaomi Redmi 9A і Realme C11 навіть через рік після виходу крутіші всіх конкурентів по поєднанню «термін роботи від акумулятора + якість екрану + якість основної камери + швидкість роботи». Їм в ідеалі 3 ГБ оперативної пам’яті замість 2 ГБ, але такі смартфони до 4 тисяч продаються тільки з процесором Unisoc SC9863. Якщо бачите у графі «Процесор» словосполучення «Unisoc SC» — такий смартфон буде гальмувати і буде схильним до перегріву металобрухтом, і відчуватиметься, як старий смартфон, що втомився, навіть у новому стані. Краще 2 ГБ і хороші всі інші характеристики, від добра добра не шукають. Як не шукають і прогресу в характеристиках дешевих смартфонів у наш застійний час, на жаль.

Скільки коштують3 000 гривень (2/32 ГБ)

Чим хороші

  • Швидкий (з урахуванням ціни) процесор
  • Нормальні за якістю камери
  • Відмінна автономність
  • Нормальні за кольоровістю та яскравістю дисплеї

Чим погані

  • – Мало оперативної пам’яті (починаєте перемикатися між додатками – вони запускаються з нуля, а не “на льоту”)
  •  Немає NFC (не вийде платити зі смартфона на касах)
  •  Ігри, крім найпримітивніших, або «гальмуватимуть», або навіть не запустяться

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.