Як захистити фото на смартфоні від зливу в інтернет

Експерт зазначив, що люди, які зберігають персональні дані у внутрішній пам’яті своїх пристроїв, мають усвідомлювати, що це небезпечно. Справа в тому, що будь-який гаджет, що має вихід у мережу, апріорі не є повністю захищеним від зливу даних. Експерт попередив, що найчастішими причинами витоків контенту зірок стають уразливості у захисті, створювані вірусами категорії rogue.

” Такий вірус може жити в телефоні місяцями і практично нічим себе не видавати, крім більш швидкої розрядки батареї або перегріву. Але захиститись завжди можна за допомогою антивірусу, встановленого на телефон” , — поділився експерт.

Для забезпечення максимальної приватності порекомендували при створенні бекапу вручну відключати відправлення зліпка фото та відеоматеріалів.

Крім іншого, експерт порадив відключити формування метаданих у гаджеті.

” Для цього потрібно перейти в налаштування програми, а також у загальні налаштування телефону та скрізь відключити можливість передачі аналітики, яка збирається розробниками під приводом покращення програмного забезпечення, що може відповідати дійсності, але одночасно знижує приватність вашого контенту” , – розповів фахівець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.