Названо топ-8 причин, чому iOS краща за Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Можна назвати багато причин, чому Android краща за iOS: операційна система від Google має відкриту платформу, вибір, кастомізацію та багато іншого. Але якщо Android справді кращий, що змушує користувачів iOS залишатися на iPhone та iPad? Ми підібрали причини, чому iOS краща за Android, і про які варто знати при виборі мобільної операційної системи.

Плавність

На жаль, якими би потужними не були чіпсети у флагманах на базі операційної системи iOS, у більшості випадків iPhone показують плавнішу роботу при відчутно меншому об’єму оперативної пам’яті. Слід зазначити, що деякі Android-флагмани все-таки можуть перегнати iPhone в плані плавності, але переважно iOS-девайси обганяють конкурентів в своєму ціновому діапазоні за цим параметром.

Простота у використанні

Для середньостатистичного користувача Android складніший, ніж iOS – як мінімум, є велика кількість оболонок від різних виробників смартфонів, які пропонують свої переваги, фішки і часто відрізняються функціоналом, через що при переході на новий Android-смартфон слід звикати до нового інтерфейс. Інтерфейс iOS також змінюється з часом, але набагато менше, і в цілому він інтуїтивний, через що користувачам при переході на новий пристрій не слід наново звикати.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цикл оновлень

Оновлення – це той параметр, за яким iOS-смартфони, у більшості випадків, кращі за Android-флагмани. Вони виходять регулярно для всіх пристроїв, що мінімально підходять за системними параметрами. Виробники Android-флагманів переважно оновлюють свої моделі протягом близько 3-4 років, а у випадку iPhone цей показник досягає 6 років, що дуже приємно для користувачів, що беруть смартфон на довготривалу перспективу.

Екосистема Apple

Одним з важливих параметрів продукції Apple є те, що вона чудово працює між собою – iPhone, iPad, Apple TV, Apple Watch та комп’ютери Mac мають тісну інтеграцію з iCloud, iMessage, FaceTime та іншими сервісами. Окрім цього, слід згадати про підтримку стандарту AirDrop, що дозволяє швидко обмінюватися даними між різними пристроями Apple.

Безпека

Компанія Google регулярно оновлює актуальні версії Android патчами безпеки, додаючи фішки безпеки як до смартфонів на базі Android, так і до магазина програм Google Play Store. Тим не менше, поки iOS виграє у Android завдяки закритості та більш жорсткій модерації додатків у магазині App Store, ніж в Google Play, але ситуація може змінитися з часом, бо Google додає все більше й більше можливостей безпеки в Android.

Apple CarPlay

На жаль, в плані автомобільного програмного забезпечення iOS явно виграє у Android. CarPlay від Apple пропонує кращу функціональність, більшу простоту у використанні та кращий дизайн, тому якщо для вас важливе програмне забезпечення для автомобільного режиму, варто звернути увагу на можливості iPhone в цьому плані.

Підтримка

Компанія Apple пропонує одні з найкращих сервісних послуг серед усіх виробників, що очікувано, враховуючи високу ціну її виробів. Безумовно, жодну продукцію не можна назвати ідеальною, але вирішувати проблеми з продукцією Apple явно простіше, ніж у випадку іншої продукції – знайти сервісний центр Apple набагато простіше, ніж у випадку Samsung, Xiaomi чи, тим більше, Google та інших виробників.

Вартість при продажі б/в пристроїв

Пристрої на iOS у більшості випадків пропонують набагато краще зберігають вартості протягом великого періоду часу, що дозволяє продати їх та повернути понад 50 відсотків вартості, покористувавшись ними протягом понад року, а іноді й двох. У будь-якому випадку, навіть після справді тривалого використання вони будуть мати непогану вартість, і в цьому плані явно виграють у Android-пристроїв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.