Чому смартфони Xiaomi не топ за свої гроші?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Телефони бренду Xiaomi – найпопулярніші в Україні та СНД. Низька ціна та вбудована ОС MIUI з підтримкою Android змогли просунути їх виробництво та зробити багатомільйонний прибуток виробникам. Багато блогерів почали свою кар’єру завдяки цим дивовижним телефонам, знімаючи так звані лайвхаки. Але чи все так чудово, як здається, чи не варто купувати телефони цієї компанії?

Поговоримо про плюси

• Самі телефони, незважаючи на виробництво в Китаї, мають підтримку сервісів від Google, що вже є великим плюсом.

• При переході на MIUI не варто побоюватися втрат даних, можна просто зробити копію важливих даних.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

• Разом із сервісами в комплекті програмного забезпечення йде корисна програма «Безпека» Вона дозволяє за пару кліків очистити смартфон від сміття, перевірити на віруси, оптимізувати витрату батареї, подивитися звіт по мобільному інтернету.

• Наступний плюс – друге місце. Це як два різні облікові записи у Windows. Між двома просторами можна передавати файли зі збереженням ієрархії папок та файлів.

Однак у цих чудо телефонів є зворотний бік медалі.

Мінуси

1. Користувач, який не вміє правильно працювати з MIUI, не зможе отримати комфорт від використання. І тому з’явилася купа блогерів, які знімають лише про Xiaomi, показують недосвідченим користувачам, як правильно користуватись OS MIUI, одночасно вони заробляють достатньо грошей на цьому.

2. Ще один мінус – вбудоване програмне забезпечення камери. Навіть якщо камера буде від 30+ мегапікселів, вона все одно зніматиме гірше, ніж камера від Самсунга або IPhone. Розробники ніяк не можуть створити нормальні режими зйомки фото та відео. І фото, і відео виходять нечіткими та неконтрастними. І тому багато користувачів ставлять камеру від Google, версія якої існує майже для всіх телефонів на базі Android.

3. Також сильно кульгає продуктивність. Телефон із 4 ГБ ОЗП на борту не зможе комфортно грати в ігри з крутою графікою – пам’яті не вистачить, і доводиться підключати файл підкачки, щоб підвищити кількість кадрів на секунду.

4. Не можна відключати системний шлак, який з кожним оновленням стає дедалі більше. Якщо раніше за допомогою спеціальної утиліти можна було спокійно відключати, що заманеться (крім важливих модулів та системних програм самого Android), то зараз від тієї утиліти залишилася одна назва – там майже нічого не можна відключити.

5. Ще один мінус – реклама у системних програмах. Вона приносить великий прибуток компанії Xiaomi, тому смартфони у них дуже дешеві. Природно, рекламу можна відключити, натиснувши певні пункти в налаштуваннях або прописати сервер DNS, але тоді не вийде грати і комфортно розвиватися в онлайн іграх.

Загалом, цей чудо телефон варто брати на свій страх і ризик. Якщо зважити всі плюси і мінуси можна збентежитись – стільки непотрібних функцій, яких не можна позбутися, і реклама, вшита в операційну систему. З причин, описаних вище, можна нарешті припинити вважати Xiaomi топом за свої гроші, а піти купити нормальний телефон.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.