Названо найсерйозніші недоліки WhatsApp

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хоча WhatsApp з упевненістю можна віднести до найбільш популярних додатків для листування, він має мінуси, які розробники не виправляють вже кілька років. Про деяких із них розповів «Лайф».

27 жовтня з’явилася інформація, що WhatsApp відключать на багатьох смартфонах. Це правда, але лише частково: до списку пристроїв потраплять 43 моделі з версією ОС Android раніше 4.1 або iOS раніше 10-ї. Продовжувати користуватися месенджером можна буде і на застарілих версіях операційної системи, але це може призвести до численних проблем. До списку пристроїв потрапили: IPhone SE (2016), 6S, 6S Plus; Samsung Galaxy Trend Lite, Galaxy Trend II, Galaxy SII, Galaxy S3 mini, Galaxy Xcover 2, Galaxy Core та Galaxy Ace 2; ZTE Grand S Flex, ZTE V956, Grand X Quad V987, Grand Memo та ін. Вимоги до пристроїв можна переглянути на офіційному сайті програми.

Перша проблема, з якою можуть зіткнутися користувачі, – можливість блокування облікового запису. Це означає, що на смартфоні встановлений неофіційний додаток або стара версія офіційного. Причому ваш обліковий запис навіть може бути заблокований назавжди, якщо ви не перейдете на офіційний месенджер.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Далі – накопичення помилок. Це пов’язано з тим, що месенджер працює постійно, а смартфон при цьому не перезавантажується. Через це додаток може глючити та «вилітати». Якщо ви помітили помилки з кодами 413, 481, 491, 492, 505, 907, 910, 921, 927, 941, DF-DLA-15, то єдине рішення – видалення облікового запису Google, перезавантаження телефону та створення нового облікового запису.

Буває, що WhatsApp не працює під час використання мобільної мережі. Тут причина може полягати як у програмі, так і у пристрої (наприклад, несправна SIM-карта, модуль, неправильна робота вбудованого ПЗ). Ще один варіант – збій усередині месенджера. Щоб виключити останній варіант, потрібно перейти в “Налаштування”, а потім в “Програми”, натиснути на Google Play Market (або AppStore), а потім на “Передача даних”. Після цього потрібно увімкнути «Фоновий режим» та перезапустити WhatsApp. Також, якщо месенджер не дає відправити повідомлення, то справа може бути в низькій швидкості інтернету.

З оновленням програми виникають дві проблеми: нестача вільного місця та помилка при завантаженні. Номери помилок першої – 101, 498 та 919, а для її вирішення достатньо зайти до «Сховища» та вибрати там «Очистити кеш». Потім потрібно обов’язково перезавантажити смартфон та перевірити обсяг вбудованої пам’яті. А от щодо другої проблеми, то помилки з кодами 403, 495, 504, 911, 920, 923, помилки RPC, неприпустимий файл пакета, помилки невдалого завантаження або установки зустрічаються вже не перший рік. Якщо автоматично додаток не оновлюється, можна завантажити APK-файл самостійно звідси . Після завантаження потрібно просто в «Налаштуваннях» дозволити установку з вибраного джерела.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.