Названо 7 нових функцій WhatsApp, які повинні з’явитися найближчим часом

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Інтерфейс WhatsApp – застарілий на тлі Telegram, це факт. І тим не менше, Facebook прагне поліпшити його і дати аудиторії новий користувальницький досвід. 
Нижче – нововведення, які в перспективі можна чекати в додатку в найближчі місяці. Вони вже тестуються в бета-версіях, і велика ймовірність, що розробники додадуть їх в стабільну. 

Емодзі під повідомленнями 

У WhatsApp тестується можливість відправити реакцію на повідомлення як в Facebook Messenger і Instagram. Під кожним повідомленням можна буде поставити емодзі. Поки їх три – радість, смуток, здивування. Це дозволить вказати, яке саме повідомлення вас зачепило. 

Цікава функціональність цієї можливості в загальних чатах. Там реакції не є анонімними, тому люди будуть знати, хто відреагував якими емодзі.

Удосконалена приватність

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

WhatsApp тестує нову фішку приватності – можливість приховати інформацію про себе від сторонніх людей. 

У бета-версії месенджера є пункт меню, який відповідає за приховування зображення профілю від сторонніх. У перспективі в додатку може з’явитися схожий, тільки він дозволить заховати блок «Про себе».

Можливість сховатися від конкретних людей 

WhatsApp працює над функцією, яка дозволить приховувати свою активність від окремих користувачів. Зараз цю настройку можна було виставити для всіх користувачів – тобто, ваш статус «Був в мережі хх назад» можуть бачити або все, або ніхто. А в майбутніх оновленнях WhatsApp з’явиться можливість заборонити бачити ваш статус тільки певним людям або контактам.

За словами розробників, після чергового апдейта месенджера користувач побачить в настройках перегляду статусу «Останній візит» ще один пункт «Мої контакти, крім”. Він дозволить встановити виключення для певних людей, в результаті чого вони не будуть бачити, коли ви в останній раз були в мережі. 

Вдосконалений мультиаккаунт

WhatsApp може частково зняти обмеження в роботі месенджера з одним аккаунтом на декількох пристроях. Апдейт отримає назву «multi-device 2.0». З ним можна буде підключити до двох смартфонів до одного облікового запису. 

На початку цього року в бета-версії програми з’явилася можливість користуватися ним на декількох пристроях. При цьому, вона була вирячені з обмеженням – одночасно можна використовувати до чотирьох додаткових пристроїв (планшетів і комп’ютерів) і тільки один телефон. У прийдешньому оновленні компанія може зняти це обмеження. 

Аудіо у фоновому режимі

WhatsApp працює над відтворенням голосових повідомлень у фоновому режимі. Войс можна буде включити, а після вийти з чату, він продовжить відтворюватися.

Щоб керувати ним після виходу з основного чату, WhatsApp передбачив спеціальну панель – вона з’являється у верхній частині екрану і дозволяє поставити на паузу або закрити відтворення. 

Текст голосових повідомлень

Мессенджер навчився автоматично трансформувати отримані голосові повідомлення в текст. Якщо дозволити месенджер аналізувати голос, він перетворить Войс в текст. Подібна функція є у Вконтакте. 

Перенесення даних між iOS і Android 

Це нововведення нарешті дозволить переносити чати з будь-якого Android-смартфона на iPhone. Це може стати в нагоді, якщо ви вирішите змінити пристрій і вибрати девайс на іншій платформі.

Синхронізація листування в WhatsApp між різними платформами ускладнена тим, що iPhone використовує для бекапа чатів iCloud, а Android-смартфони інше хмара – «Google Диск». Ці послуги не можуть взаємодіяти один з одним, тому розробникам WhatsApp доводиться створювати власні інструменти для перенесення чатів.

Такий інструмент вже існує: користувачі iPhone можуть переносити свою переписку в WhatsApp на смартфони виробництва Samsung при первинній налаштуванні останніх. Зворотний перенос (з Android на iOS) поки не передбачений, так само як і немає підтримки Android-смартфонів інших виробників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.